Tidenes beste av Weng og Haga

PALLPLASS: Heidi Weng.

PALLPLASS: Heidi Weng. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Heidi Weng gikk seg inn på pallen og Ragnhild Haga fulgte opp med en knallsterk fjerdeplass.

DEL

Romeriksjentene preget virkelig dagens 10 kilometer i fristil i verdenscupen. Heidi Weng gikk inn til tredjeplass og fikk følge av Ragnhild Haga på plassen bak.

Ikke overraskende gikk Marit Bjørgen til topps. Mer uventet var det at tyske Nicole Fessel tok andreplassen.

Sterk avslutning

For Weng var pallplassen virkelig en fjær i hatten. Enebakkingen, som var 26,7 sekunder bak Bjørgen i mål, gjorde med det sitt beste renn i verdenscupen på 10 kilometer i fristil. Fra før hadde romerikingen en femtplass fra Lahti i fjor som sin beste plassering.

Weng åpnet forsiktig og på åpningspunktet lå hun som nummer 15, 13 sekunder bak ledende Bjørgen. Men akkurat som planlagt hadde hun mer å spa på med i høyden i Davos.

– Jeg skal prøve så godt jeg kan, så vi får se. Det er en litt rar løype, jeg skal prøve å åpne fornuftig slik som jeg gjorde sist, men bare ikke med fall. Jeg tror det blir viktig å ha igjen krefter på sisterunden og knalle til da, sa Weng til NRK før start.

Slo Johaug

Like imponerende var Ragnhils Hagas fjerdeplass. Holter-jenta har kommet som en kanon inn i verdenscupsirkuset denne vinteren. I Lillehammer to helger tilbake forbedret hun sin beste plassering i verdenscupen betraktelig da hun ble nummer fem på fem kilometer fristil.

Og i dag klinket hun altså til og forbedret den plasseringen med en fjerdeplass. Opp til suverene Bjørgen skilte det 35,7 sekunder. Det fikk NRKs langrennsekspert, Morten Aa Djupvik, til å dra fram superlativene når han vurderte Hagas renn.

– Hun gikk fort i Lillehammer i skøyting. Det viser bredden i norsk langrenn, og spesielt i norsk kvinnelangrenn. Det kommer flere løpere bakfra, og det er veldig moro. Jeg tipper Ragnhild Haga er veldig fornøyd nå, sier Aa Djupvik.

Begge romeriksløperne slo med det Therese Johaug som har vært knallsterk i sesonginnledningen. Johaug gikk til en sjetteplass, nesten 40 sekunder bak vinneren.

Martine Ek Hagen åpnet veldig godt og lå på femteplass etter to kilometer. Enebakkingen, som har slitt med lett forkjølelse noen dager denne uka, fikk det tøffere mot slutten og endte som nummer 11.

Resultater 10 kilometer fristil verdenscup i Davos:

1. Marit Bjørgen 24:57.7

2. Nicole Fessel +19,9

3. Heidi Weng +26,7

4. Ragnhild Haga +35,4

5. Claudia Nystad +38,3

6. Therese Johaug +39,9

7. Riitta-Liisa Roponen +46,1

8. Charlotte Kalla +52,8

9. Krista Parmakoski +54,1

10. Emma Wikén +55,9

11. Martine Ek Hagen +59,8

Øvrige norske:

19. Ingvild Flugstad Østberg +1.07,0

21. Maria Strøm Nakstad +1.17,8

Se juleutgaven av Bak Mål med Tom Nordlie og Fredrik «Blaker'n» Larsen:

Artikkeltags