Tenker kun Ham-Kam

Artikkelen er over 13 år gammel

Dragkampen mellom Eidsvold Turn og Ull/Kisa om Geir Frigård pågår for fullt. Hovedpersonen selv konsentrerer seg foreløpig kun om nedrykksstriden i eliteserien.

DEL

– Det vil være direkte uprofesjonelt av meg å gjøre noe med dette så lenge Ham-Kam er i den situasjonen vi er nå, sier nesbuen.

For to og en halv uke siden sa han til Romerikes Blad at ta beslutningen om sin videre fotballkarriere i løpet av et par ukers tid. Nå utsetter han dette til etter sesongslutt. Men de to øvre-klubbene er de eneste alternativene hvis han velger å ikke spille på toppnivå.

– Mye vil vel bli avgjort i løpet av de nærmeste par ukene. Det er egentlig alt jeg vil si om den saken, sier han.

– Men du har fått konkrete tilbud fra Eidsvold Turn og Ull/Kisa?

– Det har jeg ingen kommentar til.

Sendt forslag

Både på Jessheim og Eidsvoll sikler de etter storscoreren. Ull/Kisa-leder Yngve Nyjordet har jaktet spissen med Jessheim-adresse i flere år. Nå bekrefter han at klubben har sendt et tilbud til ham – som også inneholder en assistenttrenerrolle.

– Det stemmer. Det er ingen hemmelighet at vi er svært interesserte i å knytte ham til oss, sier Nyjordet.

Naboen i nord har også sendt et kontraktsforslag til 34-åringen.

– Geir har sagt til oss at han vil avklare forholdet sitt til Ham-Kam først og har derfor bedt om litt tid. Det har vi respekt for, sier daglig leder Roger Halberg.

Felles interesse

Men det er ikke bare Frigårds underskrift de to øvre-konkurrentene kjemper om. Tommy Sand, som har vært utlånt til Turn fra Skjetten i hele høstsesongen, er en ønsket mann begge steder.

– Vi er svært interessert i å beholde Tommy. Det vet han godt, sier Roger Halberg.

Ull/Kisa har også sendt brev på Turn-spillerne Frode Bjørnevik og Tor Holmgren, men har fått blankt avslag.

Venter på trener

På Jessheim er det klart at Joakim Hagabakken legger opp, mens Stein Vidar Karlsen må gjennom en ny operasjon.

– Nahom Debesay, Tore Holm, Dag Undseth Hagen, Magnus Oltedal og Jørstad-brødrene har ikke kontrakt neste sesong, sier Yngve Nyjordet.

Kisa-lederen sier han vil avvente treneransettelsen før de sender brev på flere spillere og reforhandler kontraktene til dem som fortsatt er ønsket i klubben.

Prater med egne

I Eidsvold Turn har man først og fremst fokus på å få dagens spillere til å fortsette i klubben. Roger Halberg forteller at de trolig må se seg om etter en ny keeper, siden Bjarte Kringlemoen blir pappa.

Bjørn Inge Rognlien Rødfoss trener med Strømsgodset i disse dager. Halberg forteller at spissen har en proffkontrakt med klubben, men at de likevel ikke vil stikke kjepper i hjulene for ham hvis det skulle bli aktuelt med en overgang.

– Marius Fjeld fra Bjørkelangen er et interessant navn, i tillegg til Frigård. Ellers har jeg en drøm om å hente Einar Kalsæg (Kongsvinger) og Tom Kristoffersen (Sandefjord) hjem til Myhrer. Da ville vi fått et bra lag, sier Halberg.

Og konkluderer:

– Vi kommer til å satse litt mer neste sesong. Jeg tror at alle romeriksklubbene i 2. divisjon blir å regne med neste sesong.

Artikkeltags