Team jakter på ny toppspiller

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Miriam Mumtaz er nesten i boks. Nå jakter Team Strømmen på Kaja Ruud Solem.

DEL

– Vi er inne i sluttfasen med Miriam, og begge parter er positive, forteller sportslig leder Lena Ingelsrudøya til RB-sporten. Mest sannsynlig er Mumtaz å regne som Team Strømmen spiller når uka er omme. Nå jobber klubbledelsen med ytterligere forsterkninger.

– Vi er i samtale med en spiller som har vært i Toppserien i mange år. Dette er en spiller som vil forsterke laget offensivt, sier Ingelsrudøya, som ikke vil røpe hvem det er snakk om før fredag da flere klubber er interessert i spilleren.

RB har imidlertid fått vite at dette er tidligere Røa-spiller Kaja Ruud Solem.

Til fienden?

Ruud Solem hadde i 2006 en "hvilesesong" fra Toppserien, og spilte i 2. divisjonsklubben Vålerenga. I år har hun bestemt seg for å gjøre comeback, og har trent med både Røa og Team Strømmen.

– Jeg har ikke bestemt meg for hvilken klubb valget faller på, det er mange ting som skal klaffe. Miljø, reisetid og spilletid må opp til vurdering, forteller Ruud Solem.

Hun var en smule skeptisk da hun stilte til første trening med Hege Riises jenter.

– Røa og Team Strømmen har alltid hatt et hat-forhold, men jentene var kjempekoselig og Riise virker som en veldig god trener.

– Når bestemmer du deg?

– I løpet av uka. Team Strømmen frister fordi de har en mindre stall og har sagt at de har en ledig plass til meg. Jeg vil være med å satse og går ikke til en klubb der jeg må sitte på benken, angir Ruud Solem, som har flere aldersbestemte landskamper bak seg.

Overgangsvinneren

Asker seiler foreløpig opp som den store overgangsvinneren i Toppserien. Med nyervervelsene Mia Bak og Katrine Pedersen, Ingrid Hjelmseth og Kristin Jonvik blir Asker å regne som en naturlig medaljekandidat.

Seriemester Kolbotn har mistet landslagsstopperne Ane Stangeland Horpestad, Ingvild Stensland og den tidligere Team Strømmen spilleren Ingrid Wang Andersen, og står betydelig svekket foran 2007 sesongen. Røa har beholdt søstrene Knudsen, men mistet sin solide sisteskanse Silje Vesterbekkmo.

Sammenlignet med disse tre topplagene, står Team Strømmen med en sterk spillerstall på blokka.

– På fredag setter vi strek, da skal stallen være satt, forteller sportslig leder Ingelsrudøya.

Supertalent

I tillegg skal trener Hege Riise ha med forsvarsspilleren Anne Stenstvedt fra Skedsmo på treninger fram til februar.

– Anne er et supertalent som kvinnefotballen kommer til å ha stor glede av i årene som kommer. Når hennes prøveperiode er over skal vi vurdere om denne skal forlenges, sier Ingelsrudøya.

Artikkeltags