Før dagens ti kilometer fellesstart skilte ett minutt og to sekunder i favør Weng i kampen om andreplassen i Tour de Ski sammenlagt.

Johaug overrasket og slo den suverene sammenlagtlederen Marit Bjørgen i spurten på VM-arenaen fra 2013. Weng fulgte 5,5 sekunder bak og tapte dermed tid i sammendraget. For i tillegg til avstanden i mål tapte hun også noen sekunder på den innlagte spurten og ti bonussekunder i mål.

Etter dagens renn skiller det 39 sekunder i favør jenta fra Ytre Enebakk. Søndag avsluttes Tour de Ski med den ni kilometer lange etappen opp alpinbakken Alpe Cermis.

– Det er mulig

Nå utelukker ikke fjorårsvinneren at hun kan ta igjen Weng på den avsluttende etappen.

– Det er mulig. Jeg er på skuddhold, men Heidi er vanvittig sterk i bakken og jeg må virkelig jobbe for å ta henne igjen, sier Johaug til NRK.

Weng uttalte før rennet at oppgaven var å følge Johaug inn til mål.

Det klarte hun nesten, men i den siste motbakken før målgang fikk jenta fra Dalsbygda og Bjørgen en luke til landslagsvenninnen. Tredjeplassen var Wengs sjette pallplass på like mange etapper.

Er i god form

Weng tror at Johaug vil komme opp i ryggen hennes i løpet av høydemeterne mot målgangen.

Lørdag slet Heidi Weng med dårligere ski enn både Johaug og Bjørgen og var fornøyd med 3.-plassen.

– Et greit løp. Jeg har vært på pallen i alle rennene i årets Tour. Vi vet at Therese er god i bakken, men samtidig vet vi også at formen min er veldig god, sa Weng på den internasjonale pressekonferansen om muligheten til å beholde 2.-plassen etter kraftanstrengelsen opp slalåmbakken.

Haga avanserte

Holter-jenta Ragnhild Haga lå på femteplass sammenlagt før dagens nest siste etappe. Tre sekunder skilte for 23-åringen opp til svenske Emma Wiken på plassen foran. Ett minutt og 50 sekunder etter Johaug krysset Haga målstreken til niendeplass. Wiken endte på 21. plass hele tre minutter og 22 sekunder bak vinneren.

Rekruttlandslagsløperen avanserte dermed til fjerdeplass sammenlagt.

Haga har 15 sekunders forsprang på Kowalczyk på søndagens etappe, mens det er 52 sekunder ned til amerikanske Elizabeth Stephen.

Søndag avsluttes Tour de Ski med den ni kilometer lange etappen opp alpinbakken Alpe Cermis i Val di Fiemme.