Talentfabrikken Skjetten

Artikkelen er over 14 år gammel

Mens påskeeggfeberen herjer, er Skjetten stolte av at de har klekket ut toppspillere i hopetall de siste årene

DEL

Siden André Bergdølmo forlot Skjetten til fordel for LSK for 15 år siden, har klubben eksportert talenter ang mass til toppklubbene. Da Mato Grubisic ble klar for LSK sent onsdag kveld, er han den 19. fortsatt aktive spilleren som gikk til en toppklubb fra Skjetten. Sju av disse har signert på Åråsen.

– Vi har et veldig godt forhold til Lillestrøm nå. Lederne prater sammen, og vi blir alltid informert når LSK fatter interesse for noen av våre spillere, sier leder Stig Brøndmo.

Onsdag brukte han ikke lang tid på å si ja til kanarifuglenes ønske om å knytte til seg Mato Grubisic. Dette selv om Skjetten ble stilt i en vanskelig situasjon, med tanke på den nær forestående seriestarten.

– Vi har spilleren i fokus i Skjetten. Det har vi alltid hatt. Det er også noe av grunnen til at vi har avgitt så mange talenter, sier han.

Sannspådd

I fjor gikk klubbens a-lagstrener Kenneth Nysæther ut og hevdet at halve stallen kunne bli elitespillere. Siden den gang har han avgitt tre til LSK.

I tillegg til Mato Grubisic, har både Kenneth Andreassen og Andreas Thorud signert på Åråsen det siste året.

– Nei, det ser ut til at jeg har ordene i behold så langt. Men egentlig har jeg ikke noe godt svar på hvorfor. Det handler om å sette spilleren i fokus, samt å opprettholde trykk på alle treninger, mener mannen som har spilt i en rekke toppklubber. I motsetning til de andre, avsluttet han karrieren i Skjetten.

Nysæther er ikke sikker på hvem den neste toppspilleren blir.

– Jeg tror det ikke kommer flere i år. Men klubben har vært veldig flinke til å drive fram talenter. Klubben vil fortsette å produsere gode spille. For oss er det en fjør i hatten hver gang en spiller forsvinner til en toppklubb.

Kunstgress og miljø

Tidligere leder i klubben, og i Akershus Fotballkrets, Bjørn Uglem, har vært med hele veien. Han husker godt da André Bergdølmo forsvant til LSK for snart 15 år siden.

– Da var det ikke forhandlinger å snakke om. Det dreide seg bare om overganger. Vi har alltid sagt at vi skal være nummer to i Skedsmo, men nummer én på Romerike. Med det mener jeg at vi aldri har hatt til hensikt å ta opp kampen med LSK, men vi har hatt som mål å være best på talentutvikling.

Fotballveteranen framhever mange personer, men tillegger også kunstgressbanen en stor del av æren for at Skjetten har lykkes med talentutvikling.

– Den har hatt enorm betydning. Den tettheten anlegget har skapt har vært svært viktig for miljøet i klubben. Vi har bare hatt denne banen. Klubbhuset ligger rett ved siden av. Kompaktheten har gjort at alle er blitt involvert på en eller annen måte, mener han.

PS: Ved siden av spillerne er også Skjetten stolte av sine dommere. Siv Uglem er nemlig den yngste kvinnelige cupfinaledommeren noensinne.

Artikkeltags