– Sykt ukomfortabelt

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Henrik Kristoffersen føler han ikke tør å gi gass og endte som nummer 18 i verdenscuprennet i dag.

DEL

En svak første omgang ødela mye for Rælingen-alpinisten som ikke fikk ordentlig sving på sakene i Alta Badia. Fra et godt startnummer tapte Kristoffersen for mye tid i den første halvdelen til å ha noen mulighet om å kjempe om en topplassering.

– Veldig dårlig

20-åringen tapte tid hele veien og lå som nummer 21 etter første omgang. Opp til ledende Marcel Hirscher skilte det 3,21 sekunder.

– Dette var veldig dårlig. Det føltes sykt ukomfortabelt å kjøre her i dag i denne omgangen. Jeg føler at jeg ikke tør å kjøre på, sa Henrik Kristoffersen til NTB etter første omgang.

Han skylte ikke på noe annet enn seg selv.

For min del har kjøringen og innsatsen ikke noe med bakken å gjøre. Det er bare meg selv det står på, fortsatte Kristoffersen.

Håper på nullstilling

I andreomgang klatret romerikingen tre plasser uten å imponere nevneverdig da heller, selv om kjøringen var noe bedre og han tapte mindre tid til de beste. Fra sin 18. plass var han 4,16 sekunder bak suverene Hirscher, som vant med nesten halvannet sekund ned til toeren Ted Ligety.

– Han la igjen tid i midtpartiet. Det er først og fremst i slalåm Henrik kan få det til å stemme nå. Han klarer ikke å utnytte det i storslalåm og han visste nok at storslalåmformen ikke er den beste. Jeg håper han klarer å nullstille seg slalåmrennet i morgen, sa NRKS alpinekspert Kjetil André Aamodt.

Da får Kristoffersen en mulighet til å heve kjøringen sin når slalåmrennet i Madonna di Campiglio. For storslalåmåpningen i verdenscupen med en utkjøring, en niendeplass og dagens 18. plass er ikke noe han er fornøyd med.

Kjetil Jansrud ble beste nordmann i dag med sin 14. plass og plukket viktige poeng med tanke på verdenscupsammendraget, hvor rennets vinner – Marcel Hirscher – blir hans tøffeste konkurrent.

Kristoffersen om Aksel i Bak Mål: – Han holder kortene sykt tett til brystet

Artikkeltags