Vi fulgte opprykkskampen LIVE her!

– Vi har en kamp igjen, men det blåser vi i på en dag som denne. Nå kan vi endelig feire noe vi har kjempet for i hele år, jublet Alan Jakirovic.

– Vi var bedre enn Tønsberg i denne kampen og burde avgjort før pause. Vi har bevist at vi har vært best gjennom hele sesongen, la han til.

Trond Haugstad åpnet scoringene med sitt 22. for sesongen. Han spilte vegg med Petter Larsen, kom seg inn i 16-meterfeltet på høyresiden – og scoret elegant med venstrebeinet i motsatt hjørne.

– Selv om vi bommet på fem-seks store sjanser i 1. omgang, følte jeg at vi hadde kontroll hele veien. Da det løsnet var det ingen tvil, mente Trond Haugstad.

Ikke bare fem eller seks – vi kunne telle sju store muligheter de første 45 minuttene. Haugstad hadde blant annet et skudd i stolpen. Sezan Ismailovski hadde tre fine sjanser, og Alan Jakirovic både et skudd keeper måtte strekke seg etter og en sjanse alene med keeper etter corner.

– Fantastisk

Jonas Rygg styrte midtbanen sammen med Jonny Hansen i et oppgjør alle gjorde en bunnsolid jobb.

– 1.divisjon blir tøft. Men det er ikke lett å vinne 2. divisjon så overbevisende som vi har gjort heller, sa han.

– Vi hadde et solid trøkk mot Tønsberg hele 1. omgang, mens forsvaret vårt var kompakt og godt. De skapte vel ingenting før de fikk et billig mål i sluttminuttene.

Sezan Ismailovski kom som et friskt pust fra Bryne i høstsesongen. Etter å ha spilt i 1. divisjon i vårsesongen, mener han Strømmen ikke har noe å frykte.

– Forskjellen i nivå fra oss og opp er ikke stor. Vi kan ta poeng mot alle på hjemmebane, og er gode nok til å knipe noen borte også. Med så mange gode spillere som vi har, er jeg sikker på at vi vil gjøre det bra med en god treningsvinter, sier han.

Helt tomme

Etter seiersrop, hyllest fra supportere og gratulasjoner tok trenerne Thomas Berntsen og Petter Myhre tilflukt i trenerbunkeren i gamlegarderoben. De trengte tid på å roe seg ned før feiringen fortsatte i klubbhuset.

– Dette er like moro som jeg hadde håpet. Men tomhetsfølelsen når målet er nådd kommer uansett. Jeg er helt utladet, sa Petter Myhre.

– Enten du vinner cupfinalen eller rykker opp i 1. divisjon blir følelsen den samme. Alle som har vært involvert har nådd et mål vi har satt oss før sesongen. Nå vi har fått summet oss litt skal vi virkelig feire dette.

Thomas Berntsen får ikke fullrost spillerne.

– Det sier litt om gruppa når vi med fem kamper igjen sier at vi skal vinne alle og ikke etterlate noen tvil. Nå har vi rykket opp og er bare en seier mot Start 2 fra å greie det.

Trenerne vaklet ikke i troen på seier selv om laget skapte en rekke sjanser i 1. omgang uten å score.

– Hadde vi ikke skapt noe, ville jeg vært bekymret. Det måtte komme scoringer, slik vi presset på. Og Tønsberg hadde vel knapt en sjanse, mente Petter Myhre.

Med den styrkedemonstrasjonen kunne landets beste 2. divisjonslag med flest poeng av alle i de fire avdelingene gå til en fortjent feiring av seg selv sammen med mange glade strømlinger.