– Sånn går det når jeg var så dum å legge ut på internett at jeg skulle gå fra Nadderud om vi overlevde i divisjonen. Men jeg er en mann som holder ord, sa Magne Wold før han la i vei de nesten fire milene hjem.

Herman Odden scoret sitt viktigste mål noensinne, og ordnet seg en plass i Strømmens historiebøker. Men neste år er den utleide Eidsvold Turn-gutten sannsynligvis tilbake på Myhrer.

– Dette er det største jeg har vært med på i fotball. Jeg scorer jo nesten aldri mål. For meg var klubb-byttet i sommer et løft. Sesongavslutningen har vært fantastisk. For noen få uker siden var vi jo omtrent nede i 3. divisjon.

Første gang Strømmen var over nedrykksstreken var i forrige serierunde. Den muligheten utnyttet de ved å avgjøre selv mot et Stabæk-mannskap med seks spillere med erfaring fra eliteserien.

Trenerhelt

Den største helten i klubben er likevel Thomas Berntsen.

Han kom inn da Strømmen hadde 10 poeng og syntes fortapt. Med 29 poeng og god margin til lag nummer 12 har Berntsen fullført oppgaven han var satt til å gjøre.

– Jeg tror det viktigste var at spillerne fikk en ny stemme å forholde seg til, og at jeg greide å plante en tro i spillergruppa på at det var mulig. De merket nok at jeg var entusiastisk i forhold til jobben. Strømmen er jo klubben min.

– Det ble ikke noen lett reise mot et Stabæk-lag som ikke på noen måte hadde tenkt å legge seg?

– Emil Waters holdt oss inne i kampen og reddet oss før pause. Uten hans spill mellom stengene ville løpet vært kjørt. Men de siste 45 minuttene var vi godt med. Vi hadde fordel av medvinden og hadde overtaket de siste 20 minuttene.

– Hva nå med deg og Strømmen?

– Strømmen må innse at 2. divisjon kommer til å bli tøffere og tøffere. Jeg tror klubben vil møte utfordringene og stå bedre rustet neste år.

– Tar du trenerjobben?

– Jeg har sagt at jeg har ambisjoner om å være trener i en av de to øverste seriene. Det står fast. Men jeg kan ikke avvise at jeg ikke vil være aktuell også neste år, sier Thomas Berntsen.

Må øke med en million

Daglig leder Per Nygren har hatt store problemer med nattesøvnen på grunn av Strømmens elendige tabellplassering utover høsten. Akkurat som han hadde det i fjor.

– Vi kan ikke fortsette på denne måten. Vi er nødt til å skaffe oss et grunnlag, der vi går klar av den situasjonen vi har satt oss i de to siste årene, sier han.

– Hva skal du gjøre med det?

– Jeg har begynt kontakten med næringslivet på Strømmen. Vi trenger minimum en million kroner mer i året for å drive på dette nivået. Flere og flere unger vokser til. Vi øker med 60 til 80 unge spillere hvert år. Jeg synes alle på Strømmen bør være med på å bygge klubben, slik at vi kan fortsette å være på det nivået vi er i dag. Som forbilder for unge er det noe helt annet enn å spille i 3. divisjon.

– Er det ikke like greit å bite i det sure eplet og få i gang et samarbeid med LSK til glede for begge parter?

– Den diskusjonen vet jeg ikke om jeg er klar for på en festdag som denne. Men det er åpenbart at Strømmen også må diskutere et samarbeid over klubbgrensene, så tøff som 2. divisjon er blitt, sier Per Nygren.