Colin Nkee var forskjellen på lagene de første 13 minuttene, da hadde spissen allerede satt ballen i nettet to ganger. Nkee er på utlån fra Strømsgodset til Strømmen, og på søndag viste det seg å være en god avtale for de rød-grå.

Kun fire minutter hadde gått da Nkee fikk stå helt umarkert, og headet strømlingene opp i ledelsen. Samme mann var på farten bare ni minutter senere.

Denne gangen var det et langt innkast mot spissen, Nkee tok med seg ballen alene mot keeper, og gjorde ingen feil. 2-0 før kvarteret spilt.

– Jeg fikk ikke starte forrige kamp, og da jeg fikk starte mot Hødd var det veldig deilig å score to mål, fortalte Nkee etter kampslutt.

Tannløse Hødd

Det virket som Hødd hadde lagt igjen fotballskoa i spillerbussen, for det var ikke mye som hang sammen for vestlandslaget i første omgang.

I det 37. min var det den kreative midtbanespilleren til Strømmen, Stian Rasch, som fikk to muligheter på å sette ballen i mål. Han satte stillingen til 3-0.

Midtforsvaret til Hødd slet med å henge sammen, dårlig kommunikasjon gjorde at de lå høyt og flatt uten press på ballfører. Det skapte store rom for hjemmelaget, som gang på gang kom til muligheter.

Hadde Strømmen vært mer effektive kunne stillingen fort vært 6-0 til pause.

Strømmen-trener Erland Johnsen hadde all grunn til å være fornøyd til pause.

– I første omgangen turte vi å spille ball, derfor kom vi til mange målsjanser. Vi viste toppnivået vårt både offensivt og defensivt, sa en fornøyd trener etter kampen.

Slapp til gjestene

Da Erland Johnsen gikk inn i garderoben for å skryte av Strømmen-gutta, valgte Hødd-trener Lars Arne Nilsen å bli igjen på banen for å diskutere med ass.treneren hva de skulle finne på.

Hødd hadde allerede brukt opp to av sine tre bytter før pausen, og stillingen var 3-0. Hodebry for gjestene.

Det var et helt annet Hødd-lag som entret banen etter pause, og hjemmelaget fikk noe å bryne seg på.

I det 52. min var det Erik Sandal som tente et lite håp hos gjestene med sin scoring.

Periodevis i andre omgang dalte tempoet, og det ble veldig mye fram og tilbake. Etter Hødd-scoringen var det Gøran van den Burgt på Strømmen som økte ledelsen til 4-1.

Det var nok ikke mange som var nervøse for hjemmelaget på Strømmen stadion, men Duwayne Kerr skapte spenning til tider ved å glippe ballen i feltet. Det var vel egentlig det nærmeste hjemmepublikumet kom til å gispe.

I det 62. min kom det siste trøstemålet til Hødd. Etter vakkert spill ut på kanten og inn foran mål, var det Elias Nonso Lala som banket ballen i nettet fra tre meter.

Etter det jaget Hødd flere mål, mens Strømmen kontrollerte det meste som skjedde.

– Etter den svake seriepremieren vår, var det veldig deilig med seier over Hødd. Hvert fall med tanke på hvordan vi sto fram, sa Erland Johnsen.