Stian for klubb og fedreland

Artikkelen er over 12 år gammel

Som 16-åring skal Stian Ringstad i år dominere 2. divisjonskamper for Eidsvold Turn. Tenåringen er allerede i ferd med å parkere klubbens plan for stortalentet.

DEL

– Matchingen av Stian går etter planen, ja til og med enda fortere enn vi satte opp da han kom opp i a-stallen i fjor, sier trener Vegard Hokstad, som aldri før i trener- og spillerkarrieren har vært borti maken til talent.

Stian Ringstad kan bli det helt store for Eidsvold Turn, men Hokstad ønsker ikke å stresse med forventninger og prestasjonspress.

– Vi snakker ikke om ting som kan skje. Vi i Eidsvold Turn er ganske rolige og sindige av oss, og jeg tror det er gunstig for Stian å være her. Han er en innmari fin gutt som tar til seg læring og passer godt i vår klubb, mener Vegard Hokstad.

Ingen agent

Stian Ringstad har foreløpig ikke knyttet til seg en agent og stoler på at han selv, familien og klubben greier å ta seg av alle henvendelsene utenfra. For de har allerede begynt å komme, helt opp på Tippeliganivå, men 16-åringen er komfortabel med Eidsvold Turn-kontrakten som varer ut 2009-sesongen.

– 2. divisjon er en perfekt utviklingsarena for meg, og jeg får alle de utfordringene jeg trenger i Eidsvold Turn. Treningskulturen her er god, og nå er målet å starte så mange kamper som mulig og stabilisere meg på et høyt nivå, sier Ringstad.

I fjor spilte han 18 kamper – de fleste altså som 15-åring. Serieoppholdet i vinter har han brukt til å bli enda raskere, enda sterkere og enda mer moden.

– Han er kraftig forbedret. På sitt beste er han en av våre beste spillere allerede, men vi må fortsatt vokte utviklingen hans. Det er fremdeles aktuelt å hvile ham i kamper innimellom, sier trener Vegard Hokstad.

Er forberedt

Helt siden Stian Ringstad ble for stor for familiens egen hage i Nes-bygda Haga, har han knapt nok møtt motgang på fotballbanen. I den store sammenhengen har han knapt nok blitt taklet eller tatt fra ballen.

Den dagen er Stian forberedt på at vil komme, men han tar ikke sorgene på forskudd. Men det gjelder å takle motgangen når den kommer.

– Jeg går ikke rundt og venter på at jeg skal få motgang, men det viktigste er vel å være forberedt. Jeg kommer sikkert til å merke det når det skjer. Det har gått på skinner til nå, mye takket være gode støttespillere. De vil også være der når det sporer av, sier Stian Ringstad.

Han utviser en sjelden modenhet som langt på vei overgår hans egen alder.

Et intervju med Stian Ringstad føles nesten som å spørre ut en veteran, men det beste her er at intervjuobjektet har 95 prosent av fotballkarrieren foran seg ...

Artikkeltags