Så forbanna ble beste poengplukker, Aleksandar Paunovic, at han nesten slo hull i veggen i Lørenskoghallen, da han fysisk viste sin frustrasjon ved å smelle neven i veggen etter nederlaget.

Mens Alexander Frang satte ord på skuffelsen;

– Vi spilte ræva, var slappe og klarte ikke ta vare på mulighetene vi hadde. Kjempedårlig innsats av alle mann, var Frangs skussmål etter tapet mot seriens nest dårligste lag.

Under snittet

At coach Stian Engebretsen, som tidligere i år har gitt laget flere skyllebøtter for å slurve vekk et godt utgangspunkt, ikke ville gni salt i såret ved å fortelle spillerne hvor skapet sto, forteller litt om temperaturen i Fjellhamar-garderoben etter kampen.

– Jeg kommer ikke på trening før i februar, smalt det fra Marcin Jakubowski da Engebretsen spurte om han blir å se på tirsdagens trening.

– Det er ikke vits i å si så mye til spillerne etter en sånn kamp. Det fungerte ikke i angrep - heller ikke i forsvar. Vi lå 25 poeng under angrepssnittet vårt. Dette var rett og slett årsverste. Kanskje er det like greit at det ikke er flere kamper før på nyåret nå, bemerket Engebretsen.

Kan miste fordel

At Stallions ikke hadde dagen, var synlig allerede fra første berøring. Men de fleste var sikre på at laget skulle hente seg inn, slik de har gjort så mange andre ganger denne sesongen.

Det skjedde også denne gang - men bare glimtvis.

Mens publikum skrek "defense" for full hals, slet hingstene med å stagge angrepshissige sørlendinger.

Slurv i begge ender av banen resulterte i at hjemmelaget aldri kom seg på høyden.

– Vi maktet ikke spille godt i forsvar mot et lag som ikke hadde angrepsspill, konstaterte trener Engebretsen.

Nå frykter han at hjemmebanefordelen kan ryke.

– Det er sju kamper igjen av grunnspillet. Jeg tror vi kommer til sluttspillet, men bare de fire første lagene får hjemmebanefordel, forklarer han.

Kjepphøye

Orji Okoroafor tror det var nødvendig for Stallions å gå på et nederlag for at de skal skjønne sluttspillalvoret.

– Vi lærer nok av at vi var for kjepphøye. For å være helt ærlig er det helt utrolig at vi klarte å tape.

Sangfuglen som fikk være med på TV2s spesialsending for å markere verdens AIDS-dag, lørdag, gikk fra en real opptur på scenen til en skikkelig nedtur på parketten.

– Det var ikke deilig å lande på denne måten, fastslo Okoroafor.

Han har lagt sangkarrieren på hylla for å satse på basket, men det forutsetter at Fjellhamar lykkes bedre enn i går.

– Hvis vi mot all formodning ikke skulle nå sluttspillet, vil det være utrolig destruktivt for hele laget. Alle har forventninger om at vi skal klare det. Vi får håpe dette var julevibber, forkynner Okoroafor.