– Dette ble litt for nervepirrende. Da vi ledet med 16 poeng etter 1. periode, skulle vi bare fortsatt. Isteden begynte noen å gå sine egne veier, samtidig som vi ble svake defensivt, sier Stallions bestemann, Willy Sharma.

Da det gjensto tre minutter, måtte Sharma ta tak i lagkameratene for å fortelle at de måtte ta seg sammen hvis de skulle klare å ta poeng. Stillingen var da 92 – 96.

– Det hender at gutta flyr rundt som høner noen ganger. Derfor var det viktig at vi fikk samlet oss for å stå skjerpet de siste minuttene, forklarer Sharma.

Høy turnover

At Fjellhamar-gutten tok lagkameraten til side kan ha vært avgjørende for at de to poengene ble igjen i Lørenskoghallen i går.

Han klarte å roe ned hodene som sto i kok, og få fokus på å luke ut de personlige feilene som florerte mot Gimle.

– I andre omgang var det hele 11 turnover, og til sammen kom vi kanskje opp i 24. Det verste er at feilene kom i situasjoner der vi kunne roe helt ned, fortsetter Sharma, som sammen med Orji Okoroafor snudde kampen i de siste minuttene, da de prikket inn hver sine topoengere.

– Det positive i dag er at vi vant en jevn kamp. Vi har tapt for mange tette kamper i år, mens nå har vi tatt to jevne på rad, mener Sharma.

Kniven i hjertet

At det faktisk ble seier, var også det eneste trener Stian Engebretsen var opptatt av etter kampen.

– Vi spilte bra i 1. og 4. periode, resten er en prosess vi tar på dagens trening, angir Engebretsen.

Han syntes laget spilte "etter boka" de første ti minuttene.

– Vi hadde kniven i hjertet til Gimle, vi trengte egentlig bare å vri rundt. Isteden senket de oss, forklarer Stallions-treneren.

En som sørget for at Fjellhamar-spillerne stadig tapte terreng, var motstandens amerikaner, Brian Harper, som prikket inn oppsiktsvekkende mange trepoengere.

39 poeng ble Harper stående igjen med til slutt.

– Hadde vi hatt litt godvilje fra dommerne skulle han strengt tatt sett kampen fra sidelinjen fra 3. periode, men det er typisk at en spiller med amerikansk pass får litt mer å gå på, kommenterte Engebretsen.

Positivt steg

Tross nok en tett kamp mot et lag Fjellhamar i utgangspunktet skal slå med god margin, setter Stallions-coatchen, søndagens poeng på kontoen for positivt utvikling.

– Jeg er veldig "happy" med å vinne en kamp der vi spiller en og en halv god omgang, sier Engebretsen, som etter gårsdagen har to punkter med positivt fortegn på blokka;

1. Stallions spiller jevnt med de fleste.

2. Laget har begynt å vinne kamper.

Fokuset forsvinner

Når det er sagt, har Engebretsen også mange tanker om hva som skal forbedres.

– Vi har kanskje Norges mest talentfulle lag. Jeg har spilleren som løper fortest, hopper høyest og scorer de viktige poengene. Det hjelper ikke når fokuset forsvinner.

– Hva gjør du for å endre det?

– Vi prøver å få treningene mest mulig lik kamputviklingen. Hittil har vi ikke klart å opprettholde trykket gjennom hele kampen.