Gå til sidens hovedinnhold

Slik feires en seriefinale

Artikkelen er over 15 år gammel

(Lørenskog – Odd Grenlands 2. lag 5-0). I dag er det seks dager igjen til Lørenskog igjen kan være et 1. divisjonslag. Den siste nedtellingen til seriefinalen mot Notodden kan omsider begynne.

– Det blir en fin ventetid, mener kaptein Jørgen Isnes.

– Vi må bare ha samme fokus som vanlig; å spille best mulig lørdagen som kommer. Det har vært en del sykdom i laget den siste uka, så vi må holde alle friske i dagene som kommer, sa Isnes etter 5-0 mot svake Odd 2 i går. Seieren ble spikret gjennom to kjappe scoringer i hver omgang.

I likhet med Isnes, ble også Petter Larsen tatt av banen lenge før slutt. Grunn: Fire gule kort og en truende karantene. Begge de to nøkkelspillerne mener det er helt greit at Lørenskog fremdeles ligger og lurer rett bak opprykksrivalen.

– OK å være utfordreren i dette racet. Vi har uansett gjort en bra sesong, men den kan også bli fantastisk, mener Isnes.

– Vi har ingenting å frykte. Det er dette vi har trent for hele sesongen, supplerer Petter Larsen.

Rivstart

Lørenskog gikk rett ut av startblokkene lørdag. Kim Holmen puttet etter 35 sekunder og allerede etter 3.10 hadde Martin Eid doblet ledelsen. Det samme gjentok seg etter pause; da ved Sturla Aakre og Eid.

På overtid satte Henrik Moen inn 5-0. Det ble anstendige sifre, men det kunne også vært tosifret mot en elendig motstander, nesten helt blottet for eliteseriespillere.

Det samme kunne det egentlig være. Med store seirer til både Notodden, Lørenskog og Bærum var det status quo på toppen av tabellen uansett. Men ettersom de to førstnevnte møtes i Telemark klokka 14.00 kommende lørdag, er Bærum i realiteten hektet av i kampen om opprykk.

– Vi har nådd 75 scoringer i år, det var ett av målene våre. Og nå er jeg sikker på at vi kommer til å være dritgode mot Notodden også. De skal spille ekstremt bra for å unngå tap mot oss, mener trener Thomas Berntsen.

Må vinne

Men Lørenskog må nå uansett greie en ting ingen andre i avdeling 1 har maktet før denne sesongen: å vinne mot Notodden.

Berntsen har ikke planer om å endre på opplegget den siste avgjørende uka. Han er trygg på at stallen hans inneholder såpass mange tidligere 1. divisjonsspillere at de ikke lar seg påvirke av det økte trykket utenfra.

– Vi gjør som vanlig. Men generelt kan jeg si at jeg er veldig stolt og glad for at gutta har skapt denne muligheten for seg selv; å spille en ren seriefinale i siste runde er utrolig artig, sier Berntsen.