Slik blir idrettsåret 2015

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Kan bli et jubelår for Romerike.

DEL

Det kommende sportsåret blir kanskje ikke like spektakulært som det forrige, men høydepunktene står i kø også i 2015.

Blant annet skal norske utøvere kjempe om VM-gull i en rekke idretter. Blant favorittene finnes det også flere romerikinger.

Ski

Det skal mye til å toppe et år som inneholdt både fotball-VM for menn og vinter-OL. Men sportsåret 2015 er allerede kommet godt i gang. Og som vanlig er, både startes og avsluttes det med konkurranser fra den tysk-østerrikske hoppuken.

Også i Tour de Ski har utøverne begynt å bevege på seg, men for skiidrettene kommer det store høydepunktet først noe senere i vinter:

VM i nordiske grener går av stabelen i svenske Falun fra 18. februar til 1. mars.

Her er Fetsund-jenta Maiken Caspersen Falla og Heidi Weng fra Enebakk medaljekandidater på flere distanser. I tillegg har Ragnhild Haga og Martine Ek Hagen vist seg fram denne sesongen, og blir de tatt ut til VM kan de klare gode plasseringer.

Dessuten skal alpinistene kjøre verdensmesterskap i Colorado 2.-15. februar, og her er det knyttet stor spenning til hva unggutten Henrik Kristoffersen fra Rælingen klarer å få til i slalåmbakken.

Skiskytterne gjør opp om sine medaljer i Kontiolahti måneden etter.

Sportssommer

Innimellom alle de største mesterskapene konkurreres det i NM, verdenscup, eliteserier, klubbturneringer i fotball og håndball og mye, mye mer. Det blir med andre ord ikke kjedelig mens man venter på hvor fotballkometen Martin Ødegaard (16) bestemmer seg for å fortsette sin karriere.

Et av sommerens høydepunkter blir fotball-VM for kvinner i Canada, som spilles mellom 6. juni og 5. juli. Her vil trolig LSK Kvinner være godt representert.

Dessuten skal Alexander Kristoff og de andre norske syklistene konkurrere i Tour de France. Også i roing og friidrett har Norge gode medaljesjanser den kommende sommeren.

VM-jubel kan det også bli for Cecilia Brækhus på norsk jord. Hun får trolig bokse sin første proffkamp på hjemmebane i løpet av 2015.

Mesterskap i fleng

Og etter at ishockeyherrene har spilt VM i Tsjekkia, skøyteløperne har gått sine fire internasjonale mesterskap, snowboarderne har satt nye triks i X-Games-bakken og friidrettsstadion i Beijing er ryddet, så gjenstår det fortsatt mye å glede seg til for norske sportsentusiaster.

Eliteserien i fotball drar seg til, og det nærmer seg cupfinaler mens også de europeiske storklubbene er i gang med sine sesonger på ny. Svømme-VM, Sykkel-VM i september, fotballherrenes EM-kvalifisering, store tennis- og golfturneringer er noe av det som bør nevnes.

Og tradisjonen tro, når det nærmer seg jul i 2015: Håndballjentene drar til Danmark og er nok en gang blant favorittene når det skal gjøres opp om VM-medaljer.

Om nittedøl Stine Bredal Oftedal imponerer like mye i dette mesterskapet gjenstår å se.

Når juleribba så er fortært og de fleste har fått litt ferie, er det «på'n» igjen. Med nyttårshopprenn, Tour de Ski og nye, norske idrettsprestasjoner.

Artikkeltags