– Jeg har sagt nei til å fortsette i Ull/Kisa, og jeg kan bekrefte at det har med manglende utbetaling av lønn og godtgjørelse å gjøre, sier Tom-Øyvind Risanger.

– Hvor mye har du til gode?

– Jeg vil helst ikke si for mye, siden situasjonen er veldig beklagelig. Derfor vil jeg ikke kommentere summer. Når det er som det er, velger jeg som Bosman-spiller å forsøke meg andre steder. Akkurat nå prøvespiller jeg for klubber i Oslo-området.

Det samme gjøre Nahom Debesay.

– Det er flere grunner til at jeg velger å gjøre noe annet. At det har vært surr med utbetalingene i hele år er en avgjørende årsak. Nå satser jeg på en kontrakt i 1. eller 2. divisjon.

– Har du mye til gode?

– Ikke noe betydelig. Jeg er vel nesten i mål. Men snakk med Tom-Øyvind Risanger, Tore Holm og Mato Grubisic. De har det verre, sier Nahom Debesay.

Få kommentarer

Det har RB-sporten gjort. Den som sier mest er Risanger.

– Jeg har ikke lyst til å kommentere noe. Men jeg fikk noe her om dagen, og skal få resten før nyttår. Det er ikke snakk om beløp som ødelegger jula for meg, sier Mato Grubisic, som har meldt overgang til Skjetten.

– Er det grunnen til at du slutter i Ull/Kisa?

– Overhodet ikke. Jeg har fått et jobbtilbud ved siden av å spille i Skjetten, som jeg syntes var interessant. Og så er det moderklubben min.

Etter det RB-sporten kjenner til er en del av avtalen da Grubisic gikk til Ull/Kisa at LSK skal betale en del av lønnen hans.

Tore Holm sier han gir seg i Ull/Kisa, men at han skal fortsette med fotball.

– Klubben har hatt vansker med utbetalingene. Jeg har litt til gode, men jeg er sikker på at det ordner seg, sier han.

– Hva gjør du neste år?

– Jeg har ikke bestemt meg. Jeg må spille i en klubb der jeg kan kombinere fotball med det siste året på politihøyskolen.

Slutt grunnet jobb

Thomas Persson sier også at det har vært rusk i utbetalingene, og at han har penger til gode.

– Men det er ikke årsaken til at jeg gir meg. Jeg er brannmann i Nittedal. Med jobb annenhver helg, i tillegg til andre ukurante tider, er det umulig å følge treningene og spille alle kampene.

Inge Pedersen legger også opp, men har ingenting å klage på. Han har slitt med skader i tre år, og orker ikke mer.

Noen spillere er såre fornøyd med klubben og står på videre.

– Jeg skal ikke klage. De problemene som har vært har jeg levd greit med. Jeg er fortsatt motivert og stiller til trening over nyttår, sier keeperveteran Roger Vaaler.

Det gjør også Harald Hauge.

– For meg er det ingen problemer. Både jeg og bror min Frank Arne er klare til å kjempe videre med Ull/Kisa. Med Peter Engelbrektsson som trener, har vi den nest beste på Romerike etter Tom Nordlie. Jeg er sikker på at det kommer til å bli mye gøy med Ull/Kisa i 2007, sier Harald Hauge.