Skrällmannen Hejazi

Artikkelen er over 13 år gammel

Han er nummer to på toppscorerlista i superettan og ble kåret til åttende beste spiller i divisjonen av Nordens største avis. Nå vil Mahmod Hejazi på U21-landslaget.

DEL

Etter at han ble vraket i LSK og hevet på dør i Ull/Kisa, er Mahmod Hejazi blitt en åpenbaring for Väsby United på svensk nivå to. Nylig ble 21-åringen kåret til den åttende beste spilleren i superettan av Nordens største avis, Aftonbladet.

"Skrällmannen presenterade sig när han sänkte AIK med två mål som inhoppare. Norsk-palestiniern har fortsatt att övertyga och har gjort sju mål fastän han inte är helt ordinarie. En framtidsman och artist ", var avisens beskrivelse av ham.

– Kåringen var skikkelig kul, spesielt siden jeg er mye yngre enn de fleste andre på lista, sier storscoreren selv.

Lørdag ble han matchvinner og dundret inn sitt åttende for sesongen da Väsby slo Falkenberg 1-0.

Ettertraktet

Men det lille eventyret startet allerede mot AIK i mai. Foran 13.000 på nasjonalarenaen Råsunda brakte han beryktede Black Army til taushet på et kvarter.

– Jeg hadde kranglet med treneren og ble satt på benken. Jeg kom inn kvarteret før slutt og headet inn utlikningen med en gang. 2-1-målet var en skikkelig soloprestasjon. Det målet er jeg skikkelig stolt av, sier han.

Responsen har ikke latt vente på seg. Lillestrøm-gutten hevder at flere eliteklubber er interessert.

– Det dreier seg om toppklubber. Det er alt jeg kan si. Og så er AIK interessert. De er samarbeidsklubb med Väsby.

Vil på U21

Hejazi er aktuell for det palestinske landslaget, men sier han ikke vil spille for dem, siden han drømmer om en plass på det norske a-landslaget.

– Palestina skal spille viktige kamper i høst og vil ha meg med. Men jeg vil helst spille for Norge. Om noen år håper jeg å spille der. Men jeg synes det er merkelig at jeg ikke er blitt tatt ut på U21-landslaget. Hallvar Thoresen kjenner meg jo. Jeg vet det er flere som synes det er merkelig at jeg ikke er med der. Det må ha skjedd noe, sier han.

Tøft

Unggutten beskriver overgangen til Sverige som tøff.

– Jeg føler jeg har bevist at jeg kan bli noe, men det har vært skikkelig tøft. Heldigvis har familien støttet meg hundre prosent. De vil jeg takke.

Han har også blitt en populær mann blant Väsby-fansen.

– Man må prestere hvis man blir noe. Det er ikke til å legge skjul på at jeg er en av de mest populære spillerne i klubben. Jeg hater å tape. Men samtidig må man kunne vinne, sier Hejazi og drømmer om en sluttplassering blant de fem beste.

Väsby som var bunntippet før sesongstart er på god vei. Foreløpig er de nummer seks.

Artikkeltags