En av Romerikes mest profilerte og meritterte herrespillere i håndball går fra fire år som utenlandsproff til Lillestrøm topphåndball, skriver klubben i en pressemelding.

– Tidspunktet var perfekt for meg når LTH kom på banen. De er seriøse og har en god plan. Det er på tide å skape et lag for norgestoppen i Lillestrøm, sier Skoglund

– Kan skape resultater

Fetsokningen som har 100 landskamper var en av Norges beste under EM på hjemmebane i 2008. Allerede som 21-åring var han toppscorer i eliteserien.

Suksessen ga Skoglund muligheten for proffspill i Danmark. Med kone og barn vender han nå hjem til sivil jobb hos en av LTH sponsorer, Frostad &Skyrud AS.

– Jeg går ikke til Lillestrøm for å trappe ned som spiller. Laget har en alle tiders mulighet til å være en samlende prestasjonsklubb for Romerike. Klubben har fått mer erfaring. Med en ung spillerstall og solid støtteapparat har man et godt grunnlag for å skape resultater, forteller Skoglund.

Flere års arbeid

Et av målene LTH satte seg tidlig var å hente hjem blant annet Thomas Skoglund.

– Thomas er en profil og ledestjerne. Å få han inn i stallen fra neste sesong vil gi klubben et løft. Det er også et signal til omgivelsene og våre samarbeidspartnereat vi blir en klubb å regne med. Dette inngår i vår målsetting å bringe den lokale håndballen tilbake til eliteserien. Vi håper selvsagt dette vil skape gode synergier for Lillestrøm som helårsidrettsby, forteller sportslig leder i klubben Michael Strømberg.

Strålende fornøyd

Stian Bjermeland er så langt i rute med laget sitt denne sesongen. Han setter pris på at klubben satser på å videreutvikle seg og at arbeidet med neste sesong allerede er godt i gang.

– Det er fantastisk å få en slik spiller. Thomas kunne gått inn i førsteoppstillinga til hvilket som helst lag i Postenligaen. Med sin lange internasjonale erfaring vil han ha masse å bidra med i forhold til hvilken standard vi som klubb må sette oss.

Thomas Skoglund avslutter etter denne sesongen sin kontrakt hos Team Tvis Holstebro og vil fra sommeren være med på oppkjøringen til neste sesong.