– Skjønner ikke hva som skjer

Artikkelen er over 4 år gammel

Heidi Weng (23) imponerte og tok sin tredje strake andreplass i Tour de Ski.

DEL

Langrennsjentene fra Romerike fortsetter å sette sitt preg på Tour de Ski. På tirsdagens sprint i fri teknikk i sveitsiske Val Müstair tok både Enebakk-jenta Weng og Maiken Caspersen Falla fra Fetsund seg til finalen.

I finalen sto de to overfor Marit Bjørgen, som ledet den tøffe konkurransen før sprinten over 1,4 kilometer. Der tok Weng kommandoen på den første runden før Bjørgen overtok ved runding. Derfra og inn til mål var det ingen tvil om at Bjørgen kom til å vinne.

På oppløpet spurtet Weng mot Ingvild Flugstad Østberg og vant duellen mot Gjøvik –jenta. Dermed tapte enebakkingen kun fire bonussekunder til vinneren i sammendraget og er nå ett minutt og 11 sekunder bak Bjørgen. Det er kun fire sekunder mer enn det var før dagens sprint.

– Jeg er veldig fornøyd og kunne ikke drømt om noe mer, sier Weng til NRK.

Reiser hjem

Landslagsløperen var naturlig nok i strålende humør etter sin tredje strake andreplass på like mange forsøk i Tour de Ski.

– Jeg skulle gjerne hatt ryggen til Marit i finalen for jeg følte meg pigg i finalen. Dette var skikkelig moro. Jeg skjønner ikke hva som skjer, sier Weng til statskanalen.

Caspersen Falla – som avbryter Tour de Ski og reiser hjem til Norge onsdag – endte på femteplass bak Bjørgen, Weng, Flugstad Østberg og svenske Stina Nilsson, som endte på den sure fjerdeplassen.

Holter-jenta Ragnhild Haga (23) gikk et nytt godt renn i Tour de Ski. På sprinten tok Åsen-løperen seg videre fra prologen og kvartfinalen, før hun endte sist og ble slått ut i semifinalen.

Tok sekunder

Therese Johaug røk ut i kvartfinalen og tapte dermed verdifulle sekunder i sammendraget til Bjørgen i kampen om sammenlagtseieren.

Allerede i prologen viste Bjørgen styrke da hun gikk inn til beste tid i kvalifiseringen. Hun var snaut sekundet raskere enn Ingvild Flugstad Østberg, mens Weng fulgte på tredjeplass. Hun var over seks sekunder bak Bjørgen.

Videre gikk også Holter-jenta Ragnhild Haga (9,75 sekunder bak) som nummer 19 og Maiken Caspersen Falla fra Fetsund som nummer 23 (10,84 sekunder bak).

Tour de Ski fortsetter onsdag med fem kilometer i klassisk stil med individuell start i italienske Toblach. Søndag skal det avgjøres hvem som vinner konkurransen med den ni kilometer lange avslutningsetappen hvor løperne skal opp alpinbakken «Alpe Cermis» i Val di Fiemme.

Artikkeltags