- Skjer aldri én gang til

Artikkelen er over 15 år gammel

20. august 1995: Strømmen taper 4-3 for Elverum etter ledelse 3-0 halvveis. Opprykksdrømmen svinner. Espen Jensen og Rune Hareton husker kampen som den var i går.

DEL

I ettermiddag får gutta mulighet til å ta revansj. Duoen er nemlig de eneste som er igjen fra 95-kampen.

Verste og beste

– Det var Strømmen på sitt verste og beste. Førsteomgangen er det beste vi har gjort i min tid i klubben, mens de siste 45 minuttene var helt forferdelige, sier Rune Hareton.

For Strømmen mistet 3-0 til 3-4 på et dusin minutter. Daværende trener Tom Nordlie lå langflat på sidelinja. "Keiko" grunnstøtte på Elverum denne augustdagen. Strømmen mistet muligheten til 1. divisjonsspill. Elverum rykket opp.

Nå er revansjens time kommet.

– Det skjer aldri én gang til. Denne kampen skal vi bare vinne. Det er ikke snakk om noe annet, lover Espen Jensen.

Fordel

Strømlingene står likt med Elverum før dagens kamp. Men på grunn av svakere målforskjell, er bare seier godt nok.

Det synes Hareton (28) og Jensen (30) bare er en fordel.

– Vi vil mye heller være i angrepsposisjon, enn å gå ut å forsvare uavgjort på hjemmebane. Nå kan vi virkelig slippe oss løs. Denne kampen har vi gledet oss til lenge, forteller de.

Både Hareton og Jensen har spilt i grått og hvitt i en mannsalder. Det er blitt mest turer nedover i divisjonssystemet. Nå kan det gå motsatt vei. Espen Jensen håper hans innsats i opprykkskampen vil gjøre at han blir husket for noe annet enn den legendariske cupscoringen som sendte Vålerenga ut av cupen i 1995.

– Det hadde vært noe det. Vi får håpe det blir ramme rundt kampen. Folk får børste støvet av de gamle Strømmen-effektene, smiler Jensen.

Og legger til:

– Da jeg startet på A-laget var vi i 1. divisjon. Nå er vi i tredje. Det hadde vært et fint punktum å rykke opp.

For nå er det slutt.

– Dama ga meg ikke noe valg. Det var endte hun eller Strømmen.

– Og det kaller du et vanskelig valg?

– Det må du ikke skrive, hikster backveteranen.

Vant i vår

Strømmen har det psykologiske overtaket på gjestene fra Hedmark. De vant nemlig vårkampen 2-0. Og spesielt før pause rundspilte de vertene i deres egen lekegrind.

– Vi hadde god kontroll, og kjørte over dem i første omgang. Sånn sett bør vi ha en fordel. Men kampen er helt åpen. Alt kan skje, og det blir trolig ingen avgjørelse før i sluttminuttene. Folk får ta med nervemedisin og møte opp i hopetall, ler Hareton.

Også leder Per Nygren håper på storinnrykk.

– Nå må folk kjenne sin egen besøkelsestid. Det ryktes om at det kommer busslaster fra Elverum. Vi kan jo ikke ha overvekt av bortesupportere. Spesielt ønsker jeg gamle strømlinger velkommen, forteller lederen.

Artikkeltags