Simen stortrives i sirkuset

TETT PÅ: Simen Lund Svindal trives med å følge broren på nært hold i USA. Han har vært med i det norske støtteapparatet i over tre uker. FOTO: MORTEN SVESENGEN

TETT PÅ: Simen Lund Svindal trives med å følge broren på nært hold i USA. Han har vært med i det norske støtteapparatet i over tre uker. FOTO: MORTEN SVESENGEN

Artikkelen er over 7 år gammel

Simen Lund Svindal bruker ferien sin for å følge broren Aksel på nært hold i USA. 25-åringen stortrives i alpinsirkuset.

DEL

– Det er moro å se hvordan dette er fra innsiden. Tidligere har jeg vært med som tilskuer. Nå har jeg fulgt og vært en del av det norske laget i over tre uker, sier Simen Lund Svindal.

Den tre år yngre broren til Aksel fikk selv ødelagt sin alpinkarriere da han falt og brakk ryggen. Nå gleder han seg over å kunne følge favorittidretten sin på nært hold gjennom broren.

Simen har aldri tidligere vært med og sett verdenscuprennene i Canada og USA før jul. Denne gangen bestemte han seg tidlig for å prioritere det og tok bevisst en kort sommerferie.

  • I kveld kjører Aksel Lund Svindal Super-G i Beaver Creek.

Altmuligmann

Siden det norske laget dro over til canadiske Nakiska i november har han vært en del av teamet rundt alpinistene.

– Jeg er glad for å få denne muligheten. Det har vært interessant å være med som altmuligmann, sier Simen.

I løpet av de tre ukene har han vært alt fra servicemann for den unge alpinisten Espen Lysdahl til sjåfør og kameramann, og den siste uka har han hjulpet Truls Ove Karlsen og Leif Kristian Haugen på storslalåmtrening i området rundt Beaver Creek.

– Jeg har fått prøvd meg i de fleste rollene her borte. Det har vært lærerikt. Samtidig er det morsomt å se hvordan dette livet er på litt mer nært hold enn jeg har gjort tidligere, sier han.

Den norske landslagssjefen Håvard Tjørhom er fornøyd med å ha Simen med rundt verdenscuplaget.

– Vi er ikke så mange her, og det har vært svært nyttig for oss å ha med Simen. Han har vært til stor hjelp, sier Tjørhom

Tett mellom nasjonene

Siden Aksel slo gjennom på verdenscupnivå tidlig på 2000-tallet, er det ikke mye tid Simen har fått sammen med storebroren på vinterstid. Slik sett har de siste ukene vært nyttig for yngstemann Lund Svindal.

– Når jeg reiser herfra, så sees vi vel nesten ikke før siste halvdel av mars, sier han.

Som en del av det norske støtteapparatet har Simen fått være tett på hele alpinsirkuset.

– Det som har overrasket meg mest er hvor tett det er mellom de forskjellige nasjonene. De omgås mye mer enn jeg trodde. Samtidig har de den profesjonelle avstanden fordi de er konkurrenter, sier han.

Trener i Hakadal

Selv om han ble tvunget til å legge de aktive alpinskiene på hylla for noen år siden, pleier Simen sin store alpininteresse som trener for unge utøvere i Hakadal.

– Det er moro å være med litt. En fin måte å holde seg i miljøet på, samtidig som jeg får sneket meg til noen runder på ski selv også.

Ryggskaden som stoppet hans aktive karriere, hindrer ham ikke fra å kjøre på ski.

– Ved hjelp av trening, klarer jeg å holde skaden noenlunde i sjakk, slik at jeg får kjørt litt, sier romerikingen som har bosatt seg i Lillestrøm sentrum. Til daglig jobber han som fiananskontroller i Lindorff.

Artikkeltags