Rett før påske ble Mahmod Hejazi signert som det siste skuddet på Lørenskogs spiss-stamme. Den tidligere LSK- og Ull/Kisa-spilleren er tilbake i hjemlandet etter to og et halvt år i klubber i Italia, Sverige og Finland.

Sammen med Erfan Kamali, Henrik Moen, Stig Roar Søbstad, Stian Kristoffersen, Christian Hanssen og Ardian Gashi, skal "Mac" sørge for at ingen kommer til å savne fjorårets superspisser i Lørenskog – Petter Larsen (Haugesund), Andreas Moen (Sogndal) og Kim Holmen (Lyn).

– Må score mer på dødball

Trioen scoret til sammen 46 mål for Lørenskog i fjor. Legger du til de seks målene til Martin Eid (Blaker), så mangler den nye Lørenskog-treneren Knut Aga jr. 52 mål ved sesongstart.

Han er ikke bekymret.

– Vi fokuserer ikke på spillerne som er borte. Det finnes nok av spillere som kan lage mål for oss. Vi kan ikke regne med at noen skal score like mange som de beste i fjor, men forhåpentlig kan vi få fram flere målscorere i laget, sier trener Knut Aga jr.

Aga jr. har tatt over jobben etter Thomas Berntsen, som i år trener Kongsvinger. Han har flere muligheter til å erstatte fjorårets målmaskiner.

– Flere av midtbanespillerne må bidra med scoringer. I tillegg må vi score mer på dødball. Noen av spissene vi har her nå var mye reserve i fjor. Det kan hende de ville scoret noen mål om de hadde spilt mer. Dessuten har vi fått noen utenfra som vet hvor målet står, sier Aga.

Skal snakke med beina

En av dem er Mahmod Hejazi som scoret 12 mål på 19 kamper for Ull/Kisa i 2004. Etterpå har han vært fotballspiller på heltid i utlandet.

Først i Pisa i italiensk serie C. Deretter i Superettan i Sverige hvor han spilte både for Väsby og Assyriska. Det siste halvåret i fjor var han med på å redde plassen til FF Jaro i finsk eliteserie.

– Jeg har lært mye på to og et halvt lærerikt år. Er blitt mer moden og selvstendig. Jeg kunne fortsatt i Finland eller Sverige, men familie, venner og kjæreste lokket meg hjem, sier Hejazi.

Han undertegnet for Lørenskog rett før overgangsvinduet stengte, men han blir ikke spilleklar før 1. mai. Da håper han å bidra til at laget fra Rolvsrud skal henge med i toppen av 2. divisjon.

– Vil ikke legge noe press på meg selv. Jeg har lært at det lønner seg å snakke med beina. Gleder meg til å spille i Lørenskog. Her er det mange gode spillere som kan gjøre meg bedre, tror Hejazi, som også var på trening med Strømmen før han gjorde sitt klubbvalg.