Gå til sidens hovedinnhold

Serielederen nektes å spille på sin egen hjemmebane

Artikkelen er over 6 år gammel

(LSK kvinner-Avaldsnes 3-0). På fem hjemmekamper står LSK-kvinnene med 21–0. Nå nekter fotballforbundet serielederen å spille i LSK-hallen.

Avaldsnes ble sesongens femte offer i LSK-hallen da vertene avgjorde kampen med tre mål etter pause.

Med totalt 21 mål og null baklengs, har LSK-kvinnene gjort hallen til sitt eget fort.

Men i høst må trolig LSK spille hjemmekampene et annet sted. Etter oppgjøret mot Arna Bjørnar 5. juli, får ikke LSK-kvinnene spille på kunstgresset i LSK-hallen.

Norges Fotballforbund (NFF) mener underlaget ikke er bra nok til å spille toppseriefotball.

– Vi har fått anmerkning fra alle kampdelegatene fordi noen flekker av kunstgresset er helt nedslitt. Forbundet har vært her på befaring, og konklusjonen etter den var at vi ikke får spille flere kamper her etter 5. juli, sier LSK kvinners daglige leder Nina Kristengård.

Får ikke dispensasjon

Hun forteller at de har søkt om dispensasjon for å spille i LSK-hallen ut sesongen. Men det har NFF sagt nei til.

– Etter befaring har vi konkludert med at banen ikke tilfredsstiller de krav som stilles til en kunstgressbane. Av hensyn til spillernes sikkerhet og skader, mener vi underlaget ikke er forsvarlig å spille på, sier anleggssjef i NFF, Ole Myhrvold.

Det betyr at LSK har to alternativer. Legge nytt kunstgress i sommer eller bytte arena.

– Vi trives godt her og ønsker å bli her, men slik det ser ut nå blir det vanskelig. LSK har ikke økonomi til å legge nytt kunstgress, sier Kristengård.

Åråsen er klubbens reservearena, og uten LSK-hallen kan det bli midlertidig arena.

– Vi har snakket med LSK om det, men vi vet ikke om det er mulig. På et styremøte i dag skal situasjonen diskuteres, sier den daglige lederen.

UKI Arena og Strømmen stadion er de øvrige arenaene som tilfredsstiller kravene til NFF.

– Bedre enn gressbanene

På banen har ikke LSK store problemer. Mot Avaldsnes i går leverte de en ny solid kamp og vant 3–0 etter å ha scoret tre mål etter pause.

Isabell Herlovsen var involvert i alle tre målene og scoret det andre. Hun ble overrasket da RB informerte henne om at de nektes å spille i hallen.

– Det visste jeg ikke, og derfor er det ikke noe jeg har tenkt på. Banen er slitt, men den er bedre enn flere av gressbanene som brukes i Toppserien. Håper vi får fortsette her, sier hun.

Trener Monica Knudsen håper det samme.

– Vi trives godt her, og har ikke noe ønske om å flytte, sier hun.

Anleggssjefen i NFF sier at kravene til kunstgressbaner er større enn til gress.

– Det er foreløpig ikke et like klart regelverk for gressbaner. Der er det skjønn som brukes, men i fjor stengte vi blant annet Follos bane i 1. divisjon, sier Ole Myhrvold.

Se nyeste utgave av Bak Mål:

Kommentarer til denne saken