Pappa Schlytter løp desidert lengst av de lokale løperne med sine 75,5 kilometer i den to kilometer lange sløyfa rundt den gamle militærleiren. Det holdt til en tredjeplass totalt.

– Det var ekstra moro å være med på et ultra-løp akkurat her. Jeg har nemlig jobbet og bodd på denne leieren i 10 år. Så det var moro å se igjen plassen, forteller Ole Arne Schlytter.

Hans sønn, André, løp sitt første 6-timersløp i går. Når seks timer hadde gått var det en 21-åring med ustødig ganglag RB-sporten møtte.

– Dette var utrolig slitsomt. Det gikk greit de første to timene. Men ut i den tredje timen ble det veldig tungt, forteller André som også er fotballdommer.

– Suksess

Som Romerikes Blad skrev lørdag var ultraløpet som gikk i går Nordens største. Til slutt var det 81 løpere som startet løpet. Imponerende mener løpsleder Bjørn Hytjanstorp:

– Det er faktisk ikke mange maratonløp i Norge som kan skilte med samme oppmøtet. Og dette er jo ekstremsport i forhold til maraton, forteller Hytjanstorp og legger til at det kriblet i beina når han bare fikk se på denne gangen.

– Men jeg er med i en gruppe som planlegger et 24-timersløp inne på Bislett stadion i desember.

– 24 timer? Inne på Bislett?

– Ja, det høres kanskje litt sprøtt ut, men jeg har vært med på et sånt løp selv, i London. Men da måtte jeg bryte på grunn av vannblemmer etter 309 runder, sier han.

Kramper og oppkast

Etter hvert som tiden begynte å renne ut for de 81 deltakerne var det flere som ga det de hadde mot slutten og da sluttsignalet gikk var det mang en sliten kropp å finne.

Ole Arne Schlytter forteller at han underveis fikk kramper i leggen, samtidig som han spydde flere ganger.

– Men mot slutten fikk jeg krefter, så da var det bare å ta ut det jeg hadde igjen.

– Hva er det som får deg til å gjøre dette?

– Det er utfordringen, og den gleden ved å mestre det å løpe konstant i seks timer.

– Men går tiden tregt?

– Nei! Jeg syns den går utrolig fort. Man tenker på alt mulig, samtidig som det er mange bekjente å hilse på rundt om i løypa, forteller Schlytter som har løpt to 6-timersløp før i år, og har ett igjen.

PS! Det ble satt norgesrekord i går. Rune Gilberg fra SK Vidar løp 82,8 kilometer.