Scheie: – Det er rart ikke å skulle reise til hoppuka

 RART: NRK-veteran Arne Scheie må i år se den tysk-østerrikske hoppuka fra sofaen. Her var han på vei for å kommentere sitt siste renn i hoppuka forrige sesong. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

RART: NRK-veteran Arne Scheie må i år se den tysk-østerrikske hoppuka fra sofaen. Her var han på vei for å kommentere sitt siste renn i hoppuka forrige sesong. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Artikkelen er over 4 år gammel

NRK-profilen håper på norsk seier i hoppuka.

DEL

En æra er definitivt over for Arne Scheie.

Kroppen er i modus for å reise til Oberstdorf og en ny utgave av den tysk-østerrikske hoppuka.

Realiteten er at NRK-profilen i år skal følge sporten han elsker fra sofaen, etter å ha kommentert hoppuka 42 ganger.

– Alt har sin tid. Det er rart å ikke skulle reise til Oberstdorf. Det er der det ligger. Jeg har vært forberedt på at jeg i 2014 skulle slutte å arbeide. Dette visste jeg, sier Scheie til Nettavisen, og fortsetter:

– Men det er spesielt med hoppuka. Jeg har kommentert det 42 ganger, sier han.

– Åtte gode hopp

70-åringen skal imidlertid følge godt med på hoppuka, og på hva verdenscupleder Anders Fannemel kan få til.

– Jeg føler at det i år er veldig åpent. Det er mange som har mulighet til å vinne sammenlagt, og man kan få litt av den samme situasjonen man hadde i fjor da østerrikske Thomas Diethart kom ut fra intet og vant.

– Er man blant de beste i verdenscupen vil man nok være der oppe, og da har vi Fannemel der. Men man er avhengig av å ha åtte gode hopp. Det er vanskeligere å vinne hoppuka enn VM eller OL. Der holder det med to gode hopp. I hoppuka holder det ikke med syv gode hopp, forteller Scheie til Nettavisen.

– Er det andre nordmenn som kan blande seg inn i toppen?

– Jeg tror Anders Bardal vil være med helt der oppe. Jeg er også spent på hva debutantene kan gjøre, og selvfølgelig på hva Anders Jacobsen kan utrette. Det er med andre ord mange spørsmålstegn ved den norske troppen, sier Scheie.

– Det hadde uansett vært morsomt om den østerrikske dominasen i hoppuka kunne vært brutt. De har tross alt vunnet de siste seks utgavene, avslutter 70-åringen.

Hoppuka 2015

Det første hopprennet er i tyske Obersdorf 28. desember, mens det andre rennet er i Garmisch-Partenkirchen første nyttårsdag.

Deretter flytter hoppsirkuset seg videre til Østerrike og Innsbruck 4. januar. Hoppuka avsluttes i Bischofshofen 6. januar.

Det norske laget består av:

  • Anders Bardal, Steinkjer Skiklubb
  • Anders Fannemel, Hornindal IL
  • Rune Velta, Lommedalen IL
  • Daniel Andre Tande, Kongsberg IL/FlyingTeam Vikersund
  • Anders Jacobsen, Ringkollen Skiklubb
  • Phillip Sjøen, Bækkelagets SK/Kollenhopp
  • Johann Forfang, Tromsø SK/Trønderhopp

Artikkeltags