Romjulstradisjoner på vei bort?

HELT HVITT SIST: Her er Maiken Caspersen Falla etter sist gang Åsenrennet ble arrangert i 2012. Da var det mer enn nok snø ti å arrangere, men både i år og i fjor har snømangelen ført til avlysning.

HELT HVITT SIST: Her er Maiken Caspersen Falla etter sist gang Åsenrennet ble arrangert i 2012. Da var det mer enn nok snø ti å arrangere, men både i år og i fjor har snømangelen ført til avlysning. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Også Åsenrennet avlyses for andre året på rad. På Romerike blir det dermed en ny romjul uten de store mønstringsrennene for skiglad barn og ungdom.

DEL

– Nå er det andre året uten av vi får gjennomført Åsenrennet 2. juledag. I mange år har det vært en tradisjon, så at vi nå har avlyst to år på rad er rett og slett trist, sier rennleder Rolf Hauger, som sammen med resten av arrangørstaben har valgt å ''erstatte'' konkurransen med et kveldsrenn 5. februar.

– Men det blir liksom ikke det samme. Klubben taper også rundt regnet 90 000 kroner på avlysningen. Dessverre får vi ikke gjort noe med værgudene, forteller han.

Må se mot samarbeid?

Det er mangelen på snø som førte til at Gjerdrum IL for en god stund siden valgte å avlyse sin Veståsensprint, som skulle vært gått 22. desember.

Også Romjulsrennet 28. desember, som Nes Skiklubb tok over fra Hurdal for noen år siden, er avlyst. Der har de riktignok snøproduksjonsanlegg, men det har ikke vært kaldt nok til at man har fått produsert tilstrekkelig med snø.

– Det er vel samme gjengangeren overalt her. For vår del har det vært mer enn kaldt nok til å produsere snø de siste dagene, men vi har ikke anlegget. Kanskje må vi se på muligheten for å gå sammen med flere klubber for å spleise på dette, sier Rolf Hauger.

Ny dato

En annen løsning for Åsen ILs del kan være å planlegge rennet opp mot en helt ny dato, senere på vinteren.

– Vi må i hvert fall se på løsninger. Nå har vi jo hatt mange gode år og det er for tidlig å si, men om vi eventuelt må avlyse en tredje gang på rad neste år, så må vi kanskje spørre oss selv om det er verdt å arrangere rennet 2. juledag, sier rennlederen.

I tillegg til stor bredde i de yngre klassene, har Åsen også hatt flere landslagsløpere på start de senere årene.

For eksempel vant Ragnhild Haga foran Maiken Caspersen Falla og Katrine Harsem i kvinneklassen sist rennet ble arrangert i 2012.

Alle de tre hører nå til det norske kvinnelandslaget og to av de får heller ikke vist seg fram på hjemmebane i julen.

Artikkeltags