Rollemodellen

GÅR I BRESJEN: Team Strømmens Nasra Abdullah har sagt ja til å fronte et prosjekt der målet er å få flere innvandrerjenter til å spille fotball. I går var det kick off på Linderud der også arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen var på plass. FOTO: ROAR GRØNSTAD

GÅR I BRESJEN: Team Strømmens Nasra Abdullah har sagt ja til å fronte et prosjekt der målet er å få flere innvandrerjenter til å spille fotball. I går var det kick off på Linderud der også arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen var på plass. FOTO: ROAR GRØNSTAD

Artikkelen er over 9 år gammel

Nasra Abdullah trives ikke spesielt godt i rampelyset, men klarte ikke si nei da NFF ønsket å bruke henne som ambassadør i sitt nye integreringsprosjekt.

DEL

Norges Fotballforbund og Integrerings- og mangfoldsdirektoratet har inngått en samarbeidsavtale der målet er å øke innvandrerbefolkningens deltakelse på fotballbanen.

– Jeg tror aldri jeg har spilt sammen med noen med minoritetsbakgrunn, forteller Nasra Abdullah for å understreke nødvendigheten av prosjektet.

I går var hun på plass på kunstgresset på Linderud sammen med blant andre Vålerenga-duoen Dawda Leigh og Mostafa Abdellaoue for å presentere integreringsplanene.

– Dette er en god sak. Dersom jeg kan bidra positivt ved å stille opp gjør jeg selvsagt det, sier Abdullah.

109.00 jenter

Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen understreker viktigheten av det å bruke fotball i integreringen. Han lyttet nøye da fotballpresident Sondre Kåfjord fortalte om NFFs erfaringer på dette området.

– NFF har vært veldig aktive for å bidra i dette prosjektet. At de er ærlig og oppriktig engasjerte er veldig moro, sier Andersen.

I Norge er det rundt 400.000 mennesker som spiller fotball. Cirka 109.000 av dem er jenter, men NFF ønsker å engasjere flere med minoritetsbakgrunn.

– Prosjektet er først og fremst rettet mot jentene, men vi håper også å kunne rekruttere inn foreldre til laglederoppgaver og andre ting på denne måten, sier Le Hang Duong, kommunikasjonsrådgiver i NFF.

Starter i dag

Allerede i dag tilbyr fire skoler i Oslo én time gratis trening med fokus på det sosiale og det å ha det gøy med lærkula. På denne måten skal flere fristes til å melde seg inn i en klubb og bli en del av et idrettslag.

Le Hang Duong forteller at var naturlig å bruke landslagsspiller Nasra Abdullah som frontfigur i dette prosjektet.

– Hun skal være en rollemodell for å få fram vårt budskap, sier kommunikasjonsrådgiveren.

Abdullah innrømmer at det forplikter å stille opp på et slikt prosjekt, men forteller at hun ikke ser på seg selv som noe forbilde.

– Nei, jeg gjør ikke det. Men det er hyggelig hvis noen ser opp til meg og har lyst til å følge i mine fotspor.

PS! Integrerings- og mangfoldsdirektoratet finansierer tiltakene i avtalen og har bevilget 500.000 kroner i 2009. Intensjonen er å videreføre prosjektet også de to neste årene.

Artikkeltags