– Det var reine idolkonkurransen her før jul, ler Bjørn Eriksen, bedre kjent som Bobo – og inne i sin 23. sesong som materialforvalter i klubben.

Som alle andre i Strømmen-miljøet fryder han seg over at klubben i hans hjerte igjen skal bli mer enn en notis på sportssidene. Unntaket var sist høst da Fredrik Blaker'n Larsen dukket opp og sendte klubben til opprykk med tre scoringer etter fire treff på ballen.

Blaker'n har for øvrig søkt tilflukt i sin gamle klubb Blaker og vil ikke prege Strømmens målstatistikk denne sesongen.

– God stall

Som seg hør og bør ble mange av de nye sendt hjem etter første visning. Andre fikk flere sjanser før de ble funnet for lette.

– Det vi sitter igjen med i dag er en Strømmen-stall av fin, gammel årgang, mener Bobo, som vet det meste om hvilke spillere som har akslet den grå-røde drakta siden begynnelsen av 1980-tallet.

Både hans egen og klubbstatistikken toppes naturligvis av Stig Inge Bjørnebye, som spilte 75 landskamper og fikk en fin karriere i Liverpool. Av dem som spilte i Strømmen fra de var minigutt er Tore Kallstad blant de beste. Han gleder seg til sesongen.

– Jeg har tror på laget, og jeg har tro på klubben. Det har aldri skjedd så mye her som nå. Vi har fått nytt kunstgressanlegg. Aldri har jeg sett flere unger spille fotball. Snart er nytt klubbhus ferdig. Jeg tipper en plass opp mot midten av tabellen, så har vi noe å begynne med når oppturen er i gang, sier Tore Kallstad.

Nøkterne

Stefan Boberg styrer administrasjonen rundt a-laget. Sammen med trener Kjetil Rydje står han for nøkternheten i all optimismen.

– Vi skal naturligvis være optimister når vi er tilbake i 2. divisjon. Men vi skal også være realister. Målet er å klore oss fast, sier Stefan Boberg.

Han ser lenger fram enn årets sesong.

– Vi har ei god gruppe som jobber for Strømmen i dag. Men vi må utvikle oss videre. På litt sikt blir ikke a-laget bedre enn det lederskapet er. Vi har næringslivet med oss i større grad enn på lenge. Det vil også gi oss et godt grunnlag for framtida, sier Stefan Boberg.

Når Kjetil Rydje kaller troppene til kamp kommende lørdag, vet også han at nøkternhet kan være et godt utgangspunkt.

– Med Tønsberg (h), Pors (b), Groruddalen (b) og Ull/Kisa (h) i de fire første kampene står vi overfor litt av en utfordring. Jeg holder Tønsberg som seriefavoritter sammen med Nybergsund. Pors rykket ned fra 1. divisjon. Groruddalen ser jeg som en outsider til topplagene, mens Peter Engelbrektsson i Ull/Kisa er en smart trener som får mye ut av lagene sine.

– Pessimist med andre ord?

– Overhodet ikke. Men vi må vite hvilke motstandere vi står opp mot. Om det ikke går så bra, vet vi at det finnes muligheter seinere. Lykkes vi godt i starten, skal vi hevde oss utover i sesongen. Jeg skal love at Strømmen skal spille offensiv, underholdende fotball i år, og vise at vi er liv laga i 2. divisjon, sier Kjetil Rydje.