– Eidsvold Turn hadde kun en god periode i kampen, og da reddet Bent oss. Han avverget 3-4 store sjanser. Om en av dem hadde gått inn, kunne dette endt annerledes, oppsummerte Strømmen-trener Kjetil Rydje.

Siden Tønsberg reiste fra Strømmen stadion med tre poeng i aller første serierunde, har hjemmelaget vært svært lite gjestfrie. Fire hjemmetriumfer på rad, og særlig den i lørdagens lokaloppgjør smakte for Rydje.

– Denne var viktig! Det var vi som fikk avstand til bunnen, ikke Eidsvold Turn. Men jeg tror ikke de rykker ned. Turn har for mye kvalitet i laget sitt til det, men de er redusert på grunn av skader, mente Rydje om gårsdagens motstander.

Trykket på

For selv om eidsvollingene trykket voldsomt på for en utligning etter at innbytter Tommy Sand hadde redusert til 2-1, var Strømmen stort sett førende på sitt eget gjennomvåte kunstgress.

I en spillemessig svak førsteomgang, var det Strømmen-laget som sto for sjansene. 0-0 ved pause sto likevel i stil med mye slett spill. 2. omgang var en annen historie. Strømmen scoret 1-0 og 2-0 i løpet av sju minutter, mens Turn reduserte omgående etter det igjen.

– Det har vært så mye stang ut for meg i det siste at du tror det ikke. Deilig at målene endelig kom, sa Tom-Øyvind Risanger som scoret sitt mål nummer tre og fire for sesongen i går. Det siste punkterte kampen til 3-1 i det 85. minutt.

Esteban Reyes scoret også for Strømmen, mens Tommy Sand markerte starten for en voldsom Turn-offensiv med sin redusering fra 25 meter til 2-1.

– En perle og mitt første for Eidsvold Turn. Dessverre uten betydning, sa eks-Strømmen-spilleren.

Suveren keeper

Årsaken til det var Strømmen-keeper Bent Brattbakken. Fra det 62. til det 80. minutt reddet han på spektakulær måte fire gode Turn-forsøk.

– En meget god keeper, konkluderte innbytter Sigurd Ertsås, som hadde to sjanser.

– Jeg var sikker på scoring et par ganger. Mange keepere går ned tidlig, men han ble stående. Det er bare å gratulere, sa Bjørn Inge Rognlien Rødfoss.

Og det var også nettopp den redningen fra Rødfoss som Brattbakken var mest fornøyd med.

– Det var kjempegøy å stå i dag. Jeg fikk plutselig veldig mye å gjøre etter at Turn kom tilbake i kampen. Derfor var det viktig å redde den første, resten kom av seg selv. Men jeg måtte ta i bruk alle kroppsdeler, lo Bent, som reddet et forsøk fra Sigurd Ertsås med skrittet!

– Bra å ha god lengde på beina – og andre kroppsdeler, gliste keeperen.