Gå til sidens hovedinnhold

Proff satsing på sykkel

Artikkelen er over 12 år gammel

Ingen i Ullensaker CK vil si hvor mye proffsatsingen Team Hitec Products UCK koster, men flere personer i klubben innrømmer at det er snakk om betydelige beløp.

Det var Eidsvoll Ullensaker Blad som onsdag brakte nyheten om at Nordens første profflag for kvinner er stablet på beina i Ullensaker CK.

Per Rune Lunderby i UCK forteller at søknaden som må sendes det internasjonale sykkelforbundet trolig bare er en formalitet, og at proffdrømmen derfor er så godt som i boks. Allerede i løpet av denne måneden planlegger man en samling for troppens 13 syklister.

– Det meste er klart. Vi er kommet såpass langt at det ikke blir noen retur nå, sier Lunderby.

13 klare

UCKs egne syklister Bjørg Eva Jensen og Sissel Østvold får selskap av Eidsvolls Janne Olsen, Mari Klev Øpstad fra Eiker og den tidligere Bryne-syklisten Tone Hatteland på profflaget.

De andre åtte skal være klare, men siden alle kontraktene ikke er signert vil ikke UCK ut med navnene på utøverne som skal selv få være med å påvirke hvilke ritt de skal kjøre kommende sesong.

– Av de 13 blir det mellom fire og seks utlendinger. Vi kommer også til å sikre oss noen norske utøvere i tillegg som bare skal kjøre her hjemme, forteller UCK-leder Arne Blakkisrud, som prøver å få til treårsavtale med syklistene.

Når det gjelder Eidsvoll-jenta Linn Torp er det ingen i UCK som har forsøkt å få henne med på proffsatsingen.

– Hun har ikke vært noe tema. Linn er proff ute, og det kan hende hun synes det er tryggere der, kommenterer Per Rune Lunderby.

Hemmelig budsjett

– Det er jo nesten ufattelig at vi får til dette i lille Ullensaker. Det har gått så fort i svingene at selv jeg har slitt med å henge med, smiler Blakkisrud.

Han tror laget kommer til å gjøre "rent bord" i norgescupåpningen før de setter kursen utenlands.

– Vi har grunnmuren og reisverket så du kan si vi er godt i gang. Hovedsponsoren er jo på plass, sier UCK-lederen, som ikke vil ut med hvor stort budsjett Team Hitec Products UCK skal ha.

– Det kan bli store summer litt avhengig av hvor mye vi velger å kjøre i utlandet, og størrelsen på støtteapparatet.

– Jeg vil ikke kommentere lønn, men utøvere på et profflag vil bli tatt vare på sportslig sett og utstyrsmessig. Det koster en del å drifte laget, men de fleste utøverne studerer eller har jobb ved siden av, Per Rune Lunderby.

Hovedsponsor

Lunderby forteller at ideen om et profflag dukket opp allerede i april. I slutten av sommerferien "tok det av", og nå er det aller meste klart selv om UCK fortsatt jakter sponsorer og flere personer til støtteapparatet rundt laget.

Kjell Gunnar Nyhaug fra Nannestad blir hovedtrener. Med seg som managere får han Per Sandbakken og Karl Lima. Sistnevnte er også teknisk sjef i firmaet Team Hitec Products som går inn som hovedsponsor.

– I firmaet vårt er det en stor sykkelinteresse. Vi synes det er spennende med et slikt profflag i Norge, sier Lima, som er samboer med UCK-klare Tone Hatteland.

– Hvor mye går dere inne med?

– Jeg kan ikke si noe annet enn at er snakk om betydelige summer. Dette er jo ikke gratis, sier Lima.

PS! I tillegg til profflaget på damesiden har UCK knyttet til seg en rekke nye junior- og seniorsyklister de siste ukene. Jon Anders Grøndahl (RaumerRytter), Kristian Myhrer (Eidsvoll) og Stian Saugstad (Hero) er bare tre av mange nye fjes på Jessheim.