Prix d'Amerique først i 2016

EUROPAMESTER: Support Justice og Geir Vegard Gundersen vant Championnat Europeen i Paris sist høst. Om ett år er planen at en skal tilbake til den franske hovedstaden for å prege Prix d'Amerique.foto: NTB-scanpix

EUROPAMESTER: Support Justice og Geir Vegard Gundersen vant Championnat Europeen i Paris sist høst. Om ett år er planen at en skal tilbake til den franske hovedstaden for å prege Prix d'Amerique.foto: NTB-scanpix Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Support Justice dropper Paris og Prix d’Amerique og andre storløp i den franske hovedstaden i vinter.

DEL

– Det har vi blinket ut skal skje i 2016. Nå trener vi godt for å være klar til årsdebuten i mars. Den har vi ikke helt bestemt hvor skal bli. Første store målsettingen er Olympiatravet i Sverige i slutten av april, sier kusk Geir Vegard Gundersen.

Akkurat nå går forberedelsene så det suser. Elitloppet og Oslo Grand Prix er naturlige mål etter det.

– Vi satser på å få en invitasjon til Elitloppet. Vi vant jo Jubileumspokalen på Solvalla, og har stor tro på å være tilbake der i slutten av mai.

Imponerte

I fjor høst ledet Support Justice EM-løpet fra start til mål i Paris og imponerte hele Europas travekspertise. Gerard Forni er den fremste journalisten på trav i Frankrike.

– Han mente Support Justice er i nærheten av å være best i verden allerede nå, sa RBs travekspert Even Elvenes.

– Vi har vel en bit igjen dit, selv om hesten har innfridd til de grader, sier Geir Vegard Gundersen.

Espen Hartvig eier halvparten av Thai Tanic, som herjet travbanene for noe år siden. NTB-journalisten er dyktig imponert.

– Jeg utelukker ikke at Support Justice innen ett år er verdens beste. Det hesten har vist nå med hensyn til oksygenopptak, psyke til å vinne løp, og etter hvert hurtighet, gjør at den med normal utvikling kan vinne alt, sa Hartvig, som tror Support Justice kom til å gruse alle rekorder.

– Hesten er god, det vet vi jo. Men vi tar det skritt for skritt nå, sier en beskjeden Geir Vegard Gundersen.

40 topprestasjoner

For ham er det å kuske en av verdens beste hester en drøm, og noe en kan regne med bare skjer en gang i livet.

Den svenske stjernekusken Erik Adielson har sagt at de beste hestene i verden har 40 topprestasjoner i kroppen. Det er det som er mulig å tyne ut.

– Support Justice har 25 starter. 15 av dem har vært lekestue. Det betyr at den har 30, kanskje 40 toppløp igjen etter Adielsons teori. Slik hesten framstår er det muligens 50, mener Espen Hartvig.

– Om hesten er god nok, hva med folkene rundt?

– Har du 10 punkter som må stemme, slår det positivt ut på alle. Kusk Geir Vidar Gundersen har gjort en formidabel jobb. Når eieren Arne Sandbæk sender egen hovslager til Paris, og ikke bruker en fransk, som åtte av 10 andre ville gjort, ser en at de gjør alt riktig ned til de ørsmå detaljene.

Rett etter Maiken

Noe annet kunne vært nok til at hesten ble sårbeint. Prestasjonen var så god at Gundersen og Support Justice var blant de heteste kandidatene til å bli årets utøvere i RB-sportens kåring. De ble hårfint slått av Maiken Caspersen Falla.

– Det var svært hyggelig og noe jeg setter pris på. På den listen har det jo vært nok av topputøvere som har vært med og preget idretten. Det forteller vel også at travinteressen på Romerike er stor, sier Geir Vegard Gundersen.

Artikkeltags