– Jeg så en av spillene deres urinere på kunstgressbanen, mens tre andre var på vei til å gjøre det samme. Da jeg åpnet vinduet og ropte at de fikk finne seg et annet sted å stå og pisse, gikk de bort, sier Paul Daly, leder for et av Strømmens yngre lag.

Det blir også hevdet at en rekke av spillerne sto og urinerte på grusbanen.

Både leder Per Nygren og trener Kjetil Rydje fant det meget ubehagelig da klubbhuset ble fylt opp av Skjetten-spillere som hoiet og sang at Strømmen var et tegneserielag.

– Jeg er glad for at ingen av våre spillere lot seg provosere, men bare satt og så på opptrinnet. Hadde de reagert annerledes, kunne det blitt meget ubehagelig, sier Per Nygren.

– For Skjettens del er det jo synd at de ikke har annet å tilby enn at laget kjører rundt i buss og lager kvalm når de har rykket opp i 2. divisjon.

Hjemme hos Rydje

Før de kom så langt, hadde bussen med spillerne tatt seg hjem til Kjetil Rydje.

– Jeg var på vår avslutning, mens Skjetten holdt leven utenfor huset vårt. Jeg synes det er plagsomt at familien må stå og høre på sånt. Hadde vi visst at de ikke hadde noe sted å feire opprykket sitt, skulle vi bedt dem til festen vår, og invitert dem til middag også, sier Kjetil Rydje.

– Hvordan opplevde du opptrinnet?

– Vi hadde jo en avslutning med styre og sponsorer for å markere at vi fortsatt er et 2. divisjonslag. Vi gratulerte Skjetten med opprykket. Men ellers var det hele ganske trist, noe som etter hvert gikk opp for noen av de ubudne gjestene også.

Skjettens trener Roar Øien var med laget rundt, og opplevde ikke at Strømmens festdeltakere tok besøket ille opp.

– Jeg oppfattet at alle tok det hele som en spontan, morsom greie. Kjetil Rydje er en god kamerat, og spillerne på begge lag kjenner jo hverandre ganske godt utenfor banen også, sier han.

La seg flat

Daglig leder i Skjetten, Stig Brøndmo, legger seg helt flat.

– Jeg kan jo si at vi skal ha en avslutning seinere, og at dette var spillernes fest. Men uansett representerer spillerne klubben, og den er ansvarlig. Jeg liker absolutt ikke at dette skjedde. Jeg har snakket med Per Nygren og bedt om unnskyldning, sier Stig Brøndmo.

– De forteller kanskje litt om umodenhet i spillergruppa – og at 2. divisjon kan bli en for stor oppgave?

– La meg slippe å si noe mer. Jeg synes det er meget ubehagelig at denne saken er forbundet med Skjetten Sportsklubb, sier Stig Brøndmo.