Overlegne gulljenter

Artikkelen er over 4 år gammel

(LSK kvinner – Stabæk 3-0). LSK kvinner kjørte over Stabæk i seriefinalen og tok hjem seriegullet.

DEL

LSK kvinner sikret seg seriemesterskapet med stil da de knuste Stabæk 3-0 i seriefinalen i LSK-hallen.

Anna Westerlund headet LSK i ledelsen fem minutter før pause. 12 minutter ut i andre omgang satte Emilie Haavi inn 2-0 da hun ble stukket fri av Isabell Herlovsen og mange ante at da at det kom til å gå den riktige veien for vertene.

Vi fulgte kampen: Les kampreferat her!

Vakkert punktum

For å krone gullet og spikre det helt viste LSK seg fra sin beste side da Isabell Herlovsen satte inn den siste scoringen etter 86 minutter. Marit Sandvei slo en strøken pasning i bakrom mot Herlovsen som tok den enkelt ned og satte den i lengste hjørnet.

Dermed kunne feiringen starte for mange av de 1643 tilskuerne, som var med på å sette publikumsrekord i toppserien. Dermed endte LSK kvinner fem poeng foran Stabæk og er klar for spill i Champions League neste år.

Etter kampen ble Herlovsen også tildelt prisen for ”Årets spiller” i toppserien.

Vasset i sjanser

LSK fikk den første sjansen i en ikke alt for velspilt første omgang. Isabell Herlovsen tok med seg ballen fra midtbanen og slo etter hvert på tvers til Emilie Haavi som kom alene med Ingrid Hjelmseth. Men Haavi klarte ikke å overliste Stabæk-keeperen.

Seks minutter senere var det Nora Gjøens tur til å vise fram sine keeperferdigheter. Rikke Storrø fikk ballen på fem meter og prøvde å tuppe den forbi LSK-keeperen som vartet opp med en beinparade.

Etter kvarteret stakk Mimmi Löfwenius fri Herlovsen. Skuddet hennes gikk via en Stabæk-spiller i stanga og ut til corner.

Så gikk det en lang stund ut at noen av lagene klarte å komme til de store mulighetene får det eksploderte i LSK-hallen. For fem minutter før pause var Anna Westerlund på plass på bakerste. Akkurat der havnet frisparket som ble presist slått av Marit Sandvei fra 40 meter og Westerlund stanget LSK i ledelsen til stor jubel fra hjemmepublikummet.

Etter pause scoret først Haavi, før Herlovsen satte inn det siste målet for LSK på én av deres mange sjanser i andre omgang.

Artikkeltags