Med Strømmens opprykk er romerikskvoten økt fra fire til fem lag. Mest stabil på både trener- og spillerfronten er Eidsvold Turn, mens øvrenabo Ull/Kisa har gjennomgått de største endringene siden i fjor.

Der Turn har minimale endringer - og tilsynelatende sterkt fokus på kontinuitet - har Kisa både fått ny hovedtrener og sagt farvel til ni a-lagsspillere.

Strømmen har foreløpig bare spillere inn, mens LSK 2 som vanlig vil mønstre mellom 30 og 40 forskjellige spillere i løpet av sin 2. divisjonssesong. Nærmest Oslo satser Lørenskog maksimalt på å erstatte en tapt angrepsrekke, men det er en vanskelig jobb.

Spisskrise

Foreløpig har de ikke greid det. Andreas Moen, Kim Holmen og Petter Larsen var trioen Lørenskog støttet seg til i 2006-sesongen. Klubben scoret over 70 mål, og drømmerekka sørget for halvparten av fulltrefferne.

- Vi leter etter en spiss til. Det er siste brikken, sier sportslig leder Vidar Gundersen, som også er blitt enig med Skedsmo FK om en løsning som innebærer at Knut Aga jr. allerede har startet som ny hovedtrener på Rolvsrud. Erfan Kamali fra Sørumsand er på vei inn, mens Lørenskog-gutten Christian Hanssen vender tilbake etter noen år i LSKs rekruttstall. Spennende er det også at Andreas Thorud (Skjetten og LSK) skal gjøre comeback etter to år utenfor fotballen.

Kristoffersen

Eidsvold Turn venter på et endelig klarsignal fra Tom Kristoffersen. 30-åringen har sagt opp kontrakten med Sandefjord og begynner i ny jobb hos Horvath, som også er inne på sponsorsida på Myhrer. Det lukter Turn-spill.

I mellomtida har man hentet lovende Espen Berg Ottesen fra EIF, en terrier av en midtbanespiller. Eneste spørsmålstegnet er om Kim Roger Strand havner i KIL igjen etter ett år på utlån i Eidsvold Turn. På topp vil man uansett Strand-utfall kunne mønstre en klasseduo i Geir Frigård og Bjørn Inge Rognlien Rødfoss.

Med samme trener (Vegard Hokstad) og en tilnærmet lik spillerstall, er Eidsvold Turn garantert sportslige rammebetingelser som tilsier en ny sesong i toppen.

Engelen

Peter Engelbrektsson er tilbake på Jessheim etter bra suksess i Hønefoss. Den sindige svensken har ikke latt seg stresse over nesten et tosifret mannefall i stallen. Kanskje også fordi han vet at de som har gått, ikke var de beste.

Håpet er at stallen nå kan være spisset i stedet for svekket.

Alle de tre Kisa-nykommerne har RB-sporten sett hos 2. divisjonskolleger før, og de holder god klasse og bør heve laget. Sammen med Truls Jørstad (ny ettårskontrakt), målvakt Roger Vaaler samt brødrene Frank Arne og Harald Hauge bør Kisa sikte høyere enn utfallet av 2006 ble.

Det ble mange skader, mye uavgjort og en relativ uspennende sesong i fjor.

Ikke ferdig

Strømmen har hentet inn fem spillere med 2. divisjonserfaring, men påstår hardnakket at de ikke er ferdig med jakten. Ifølge sportslig leder, Stefan Boberg, er man bare formaliteter unna forsterkning nummer seks og sju.

- Det er både en forsvarsspiller og midtbanespiller som snart blir klar for oss. Begge er fra Oslo-området. I tillegg skal vi ha inn en keeper til, sier Boberg, som til tross for spillerhungeren fastslår at Strømmen driver økonomisk nøkternt i sitt comebackår.

Trener Kjetil Rydjes hovedmål er nok likevel at Strømmen skal klore seg fast til ny kontrakt. Ingen andre steder i norsk fotball er avstanden større enn mellom nettopp 3. divisjon (hvor Strømmen var i fjor) og 2. divisjon.