Nit-Hak skal svinge

Artikkelen er over 12 år gammel

Et lag med mange unge spillere og et mannskap som ikke er samspilt til tross: Djordje og Sorina Teodorovic lover et Nit-Hak som skal svinge i herrenes eliteserie i år.

DEL

Ekteparet som styrer klubben fra benken og i administrasjonen i år (Djordje er også daglig leder) har en bakgrunn som ingen andre i Norge:

Djordje har spillererfaring fra ex-Jugoslavia og Østerrike. Der traff han Sorina – i en årrekke en av Europas beste kvinnelige spillere.

– Jeg spilte 200 landskamper for Romania før jeg dro til Østerrike, ble statsborger og spilte 120 landskamper for dem, sier hun.

Sorina har vunnet den europeiske cupvinnercupen med Rapid Bucuresti, Bækkelaget og Hypobank. Under Gunnar Prokorps ledelse toppet hun klubbkarrieren med seier i Champions League for Hypo.

Samspilt

Nå har paret slått seg ned i Norge. Sorina er kroppsøvingslærer på Ulsrud videregående skole i Oslo – og er sentral på idrettslinje og for ungdom som satser spesielt på håndball.

– En jobb midt i blinken for meg. Jeg kjempetrives, sier hun.

I Nit-Hak er det et samspilt par som styret treningene. Djordje er sjefen, men tar hensyn til det kona mener.

– Vi har drevet håndball sammen i 11 år og kjenner hverandre ut og inn. Sorina ser ting jeg ikke ser og er den beste partneren jeg kan ha på benken.

Som daglig leder har han nok å ta tak i ved siden av trenerjobben. Innimellom leder han økter med de yngre spillerne også.

– Det går i håndball hele dagen for oss. Men vi ser jo mer til hverandre når vi er i samme klubb, smiler han.

Tålmodig, men ?

Foran fjorårssesongen satset Nit-Hak tungt med fem nyinnkjøpte spillere som skulle føre laget helt til topps. Skader og sykdom på Johnny Hiltunen, Sasa Todosijevic og Fredrik Lundgren var medvirkende til at det ble en fiasko.

Djordje har likevel ambisjoner med et delvis nytt mannskap og mindre budsjetter enn før.

– Vi er nødt til å være tålmodige. Det tar tid å spille inn et nytt lag. Likevel er jeg utålmodig og vil ha raske resultater når kampene begynner. Det handler jo først og fremst om å vinne. Men vi må regne med at vi kan få tilbakeslag i år.

I treningskampene har det i typisk Nit-Hak stil gått litt opp og ned – fra det meget gode til det helt elendige.

– Treningskamper og forberedelser er en ting. Det er når alvoret begynner vi virkelig vil se hvilke lag som er gode, sier Sorina, som er meget spent før kveldens kamp mot Fyllingen.

Djordje vet at han i stor grad må lene seg til de mest erfarne spillerne.

– Kyrre Johannessen og Henrik Eriksen var nær landslaget i år og er i fortsatt utvikling. De er lojale, positive og treningsvillige og trekker andre med seg.

Blant de yngre er nykommeren Janko Bozovic meget interessant. Unggutten på 2,04 kom til klubben i sommer og er allerede blitt fryktet for sitt knallharde skudd.

– Gi ham litt tid, så kommer han til å bli meget god, sier Djordje Teodorovic.

Med 26-30 tap i 3. runde i cupen mot Bodø sist lørdag, kan nok trenerparet Teodorovic også til å trenge lengre tid enn ønskelig med å reise Nit-Hak.

Artikkeltags