Lørenskog signerte NHL-backen Mike Weber (24) sent torsdag kveld. Amerikaneren har tre sesonger og 132 kamper for Buffalo Sabres i verdens beste ishockeyliga.

Weber ankommer Lørenskog lørdag og man håper at han spiller hjemmekampen mot Rosenborg torsdag.

Samtalene med backen har pågått en god stund. Buffalo-spilleren har mange kamper i AHL, en liga hans nye lagkamerater James Sixsmith, Wacey Rabbit, Kenny Corupe og Wes Cunningham også har erfaring fra.

– Mike har på mange måter vært et førstevalg for oss, selv om det også har vært andre alternativer. Han blir ikke veldig dyr for oss. Han har ønsket å vente med å signere en stund, men nå ser det ut som lockouten blir langvarig. Nå kommer han, sier sportssjef Atle Olsen til Romerikes Blad.

– Kraftplugg

24-åringen har et lønnstak på 950.000 dollar, som er relativt beskjedent i NHL-målestokk. Den lønnen vil han selvfølgelig ikke få i Lørenskog. Kostnaden vil i all hovedsak ligge i spillerens forsikring.

Weber er en typisk defensiv back, som var det både sportssjefen og trener David Livingston sa de ønsket da de sist fikk spørsmål om NHL-spillere.

Olsen vil heller ikke utelukke at det kommer flere.

– Nå får vi se det litt an, men vi er veldig glade for å ha Mike her. Han er en «sheriff» i egen sone.

Fjerde NHL-spiller

Weber kan sammenliknes litt med Deryk Engelland som i oktober skrev under for Rosenborg. 24-åringen er 189 centimeter høy og veier 90 kilo.

– Jeg tror nok Mike er hakket vassere. Det er veldig morsomt at vi kan få en slik profil til klubben.

Webers fysikk har selv verdens beste spillere fått merke. I februar i år la han Anaheims Ryan Getzlaf i isen etter litt håndgemeng.

Deryk Engelland og Jack Skille, også han i Rosenborg, er foreløpig de eneste NHL-spillerne i Norge. I tillegg til Weber skal også Lillehammer være nære å hente en spiller fra samme liga.

Weber blir imidlertid ikke den første med NHL-erfaring i Lørenskog. Tidligere sesonger har Ian MacNeil, Dan LaCouture og Andy Delmore akslet LIK-drakta. Dette er imidlertid første gang klubben henter en rett fra ligaen.

– Olsson nærmere

Lørenskog har dermed åtte utlendinger i stallen, men får bare bruke sju om gangen.

– Det er ikke opp til meg å bestemme hvem som må på tribunen. Men vi har vel knapt spilt med full kvote denne sesongen, på grunn av sykdom og skader. I tillegg regner jeg med at Jonas Olsson får norsk pass i løpet av veldig kort tid, sier Olsen.

Hvor lenge Lørenskog får beholde Weber er mer usikkert. Før helgen var man svært optimistiske i forhold til å få løst konflikten mellom NHL-spillerne og -eierne. Men nå ser det hele mer låst ut enn noen gang.

NB: Lørenskog slo Frisk Asker 6-2 torsdag kveld. Les mer om den kampen i fredagens papiravis.