NESten utrolig

VILL JUBEL: Spillerne på samarbeidslaget fra Nes jublet hemningsløst da de ble klare for Norway Cup-finalen. Til venstre i bildet ser vi trener Bjørn Støkker.  

FOTO: JEANETTE LANDFALD

VILL JUBEL: Spillerne på samarbeidslaget fra Nes jublet hemningsløst da de ble klare for Norway Cup-finalen. Til venstre i bildet ser vi trener Bjørn Støkker. FOTO: JEANETTE LANDFALD Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

(R&Å/Haga/Hvam – Lørenskog 0-0 e.e.o.). "We will rock you" sang Nes-spillerne mens de varmet opp. En drøy time senere hadde de skrevet historie.

DEL

Skaff deg RB+ og les alt – 5 kroner for 5 uker!

– Dette er stort, jublet trener Bjørn Støkker mens de unge nesbuene kastet seg om halsen på hverandre.

Der og da var nok treneren den eneste i R&Å/Haga/Hvam-troppen som visste at 14-åringene hadde skrevet historie. Aldri før har et lag fra Nes vært i en Norway Cup-finale.

– Jeg trente jentelaget som kom til kvartfinalen for tre år siden. Det er det beste et Nes-lag har gjort før dette, forteller Støkker.

På sidelinjen sto en engasjert Arnfinn Engerbakk – Kongsvinger-legende og nåværende a-lagstrener i Raumnes & Årnes. Han lot seg imponere av de unge nesbuene.

– Robuste gutter med innsats og tæl. Gutta har gjort en kjempejobb. Å komme til finalen er godt gjort. Det står det virkelig respekt av, mener Engerbakk.

Møter Diambars

Samarbeidslaget fra Nes hadde slått Lørenskog-laget 4-3 i serieåpningen i den hjemlige serie og visste godt hva som ventet i går.

Selv om flere av dem sa rett ut at de mislikte at den målløse semifinalen ble avgjort på myntkast ble tankene raskt flyttet til dagens store kamp – møtet med Diambars fra Senegal på Ekebergsletta.

– Vi vet ikke så mye mer om dem enn av de er et lag fra Afrika, sier Støkker før en ivrig far kommer med informasjon om at senegaleserne har eliminert selveste Pequeninos tidligere i turneringen.

Hockeygutter

Gutta fra Raumnes & Årnes, Haga og Hvam ble slått sammen til ett lag så sent som i vinter og har faktisk ikke trent skikkelig sammen i mer enn fire måneder.

Seks av spillerne er nemlig fast inventar på bygdas hockeylag og måtte avslutte sesongen på is før de fant fram fotballskoene. En av dem er midtstopper Bjørn Sverre Liknes Østby – banens gigant i går.

– Vi har stått på skikkelig og slått ut flere gode lag, men noen finaleplass er det ingen som har snakket om før nå, forteller han.

Etter at lagene gikk målløse av banen etter ekstraomgangene samlet en gjeng seg rundt dommeren. Han bestemte selv at nesbuene fikk den gule siden av mynten som ble kastet i været og landet på "rett" side sett med samarbeidslagets øyne.

– Det var utrolig spennende. Jeg sto litt bak de andre og hørte bare treneren vår begynte å skrike, ler Bjørn Sverre.

Artikkeltags