SK Vidar fikk prisen for sitt mangeårige inkluderingsarbeid av utøvere med funksjonsnedsettelse innenfor friidretten.

I tillegg til Nedre Romerike handicapidrettslag og SK Vidar var Larvik Turn Unified Fotball nominert til å vinne Inkluderingsprisen 2014.

– Tar inkluderingstanken helt ut

Juryens begrunnelse for Nedre Romerike handicapidrettslag var følgende:

– Presisjonsorientering (Pre-O) er for mange en relativt ukjent idrett, samtidig som den egner seg godt for utøvere på alle nivåer. Idretten kan drives på ett sted av alle utøvere, uavhengig av om den enkelte har en funksjonsnedsettelse eller ikke, og er i så måte en idrett som virkelig er inkluderende. Nedre Romerike handikapidrettslag har i over 10 år hatt et treningstilbud innen presisjonsorientering og tilbudet er i utvikling. I 2014 har det vært med 35 personer på presisjonsorienteringskarusellen til idrettslaget, som inkluderer nybegynnere, veteraner, rullestolbrukere, hofteopererte, eliteutøvere med flere. Tilbudet i Nedre Romerike handikap idrettslag har et potensiale for å nå ut til enda flere deltakere, og presisjonsorientering som idrett tar inkluderingstanken helt ut.

Også flere representanter fra Romerike er representert.

Maiken og Hammer var nominert

Idrettsgallaen er er et samarbeid mellom Norges idrettsforbund, NRK og Norsk Tipping og sendes direkte på TV ikveld fra 19.55 lørdag.

Fetsund-jenta Maiken Caspersen Falla var nominert til å bli årets kvinnelige utøver etter OL-gullet hun tok på sprint i Sotsji, mens Råholt-bosatte Kristian Hammer var blant de som kunne for prisen Årets trener for sin jobb med kombinertlandslaget.

Marit Bjørgen ble Årets kvinnelige utøver, mens Håvard Tjørhom ble Årets trener.