Nå spøker det for medaljen

BARE SURR: Verken keeper Joachim Svendsen eller resten av Lørenskogs defensiv opptrådte spesielt solid da Frisk Asker sendte romerikingene lengre unna medaljeplassene.

BARE SURR: Verken keeper Joachim Svendsen eller resten av Lørenskogs defensiv opptrådte spesielt solid da Frisk Asker sendte romerikingene lengre unna medaljeplassene. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

(Lørenskog – Frisk Asker 4-6). Men det var ikke bare forsvarsspillet som var dårlig da Lørenskog gikk på sitt tredje tap på fire kamper etter jul.

DEL

Lørenskog har nå fem poeng opp til Storhamar på andreplass og fire- til torsdagens motstander som forsterket bronseplassen.

Steffen Thoresens tre scoringer var nemlig ikke nok til poeng. Heller ikke etter Marius Trygg ga romerikingene ledelsen for første gang i den tredje perioden klarte de å dra det i land.

En veldig unødvendig utvisning av Christopher Henriksen og en rekke bingo-pasninger i midt- og angrepssonen, som endte med overganger mot, var hovedårsakene til snuoperasjonen, i tillegg til og en svært tvilsom annullering av det som burde vært 5-5-scoringen.

Men før det hadde også vertene blitt straffet for store blundere, både med- og uten puck, og Joachim Svendsens keeperspill var heller ikke fantastisk.

– På 4-3-trodde jeg vi hadde kampen. Men vi ble straffet for det meste. Det var bare den dagen. Det ble en spesiell kamp og den taklet Frisk bedre enn oss, sier trener Kenneth Larsen

Elendig start

Lørenskog fikk kjørt seg allerede fra start da gjestene både gikk rett i strupen på dem og også radet opp den ene overgangsmuligheten etter den andre. Og det tok ikke mer enn tre minutter før den første pucken lå bak keeper Joacim Svendsen. Lørenskog var egentlig i balanse på kontringen i mot, men gikk seg totalt vekk i egen sone.

Kort tid etter ble også Fredrik Csisar utvist i angrepssonen og gjesten hadde en kjempemulighet i overtallspillet, men denne gangen spratt pucken riktig vei sett med romeriksøyne.

Da det kun sto igjen sekunder av utvisningen jobbet Steffen Thoresen seg til en god posisjon og satte pucken utsøkt opp i nettaket.

Selv om Lørenskog hadde en del puck, var det gjestene som var farligst resten av perioden. Minst ved to anledninger strøk pucken metallet bak keeper Svendsen.

Straffen kom; tre og et halvt minutt før periodeslutt skjøt Mikael Dokken gjestene i ledelsen på backhand etter at han fikk dra seg inn mellom vertenes forsvarere.

– Jeg er enig i at vi var heldige som ikke lå under mer, mener veteranback Mats Trygg.

– Jeg skjønner ikke hva som gikk av oss den første perioden. Den var veldig dårlig, synes trener Larsen.

Skudd 1. per.: 7-13

Som et nytt lag

Steffen Thoresen brukte kun 41 sekunder på å bringe balanse på måltavla da han dundret inn et slagskudd. Vertene så ut som et helt annet lag fra start av perioden og radet opp flere gode muligheter.

Frisk Askers Christian Kåsastul måtte forlate banen på båre etter å ha blitt taklet hardt av Thoresen halvveis i perioden.

Rett etter gikk også Frisk igjen opp i ledelsen da Espen Fanøy Salo plutselig var helt alene foran keeper Svendsen. Igjen så det veldig lett ut.

Men Steffen Thoresen var virkelig het og satte sitt tredje kun minuttet etter. Da var ikke engang halve perioden spilt.

De siste ti minuttene ble målløse, men gjestene kom bedre med i spillet og skapte flere sjanser.

– En mye bedre periode av oss som vi tidvis dominerte, mener både Larsen og Trygg.

Skudd 2. per.: 18-10

Skadet Spets

Lørenskog kom ut til tredjeperioden uten kaptein Lars Erik Spets. Han har høyst trolig pådratt seg et brudd i en finger.

– Jeg skal på røntgen, men det er vel et brudd. Men jeg verken tror eller håper det vil ta lang tid, sier Spets.

Likevel fikk laget en drømmestart på perioden etter å ha kommet seg unna et undertallspill.

Mats Frøshaug åpnet hele Frisk-forsvaret da han la til Christopher Henriksen. Han la igjen pucken rett på blandet til Marius Trygg som scoret i sin første kamp etter å ha vært ute i nær tre måneder.

Tapte alt

Men Lørenskogs defensiv var ikke spesielt solid. Kort tid etter kom Thomas Valkvæ Olsen alene med keeper Svendsen. Målvakten gikk seirende ut av duellen.

Lørenskog fikk også sine kontringsmuligheter. Simon Olsson valgte å skyte fra ganske langt hold da han ble spilt alene med keeper. Skuddet strøk stolpen. Både Olsson og Olai Sveine Johannessen fikk nye muligheter til å sette 5-3, men pucken gikk på feil side av stolpen.

– Du kan jo si at vi hadde uflaks, pucken skled av bladet til Olai da han bare hadde å sette den i det åpne målet, sier Mats Trygg.

Effektive var imidlertid gjestene etter Christopher Henriksen ble sendt i fryseboksen etter å ha sendt pucken over vantet fra egen sone. Kun sju sekunder etter droppen lå pucken i nettet.

Nedturen var ikke ferdig med det. Gjestene tok ledelsen med drøyt seks minutter igjen etter at Lørenskog mistet pucken da de var i ublanse og ga Frisk en fire mot to-situasjon.

– Den utvisningen var jo unødvendig og vi ga vekk altfor mange overganger, selv om jeg mener det målet var en fire mot tre-situasjon, mener trener Larsen.

Kontroversiell avgjørelse

Lørenskog var sikre på at de hadde utliknet da et skudd fra Mats Trygg fant veien til nettmaskene, men den ene dommeren annullerte fordi han mente Simon Olsson var i målgården. Det så svært tvilsomt ut.

– Soleklar scoring mente de fleste i- og rundt Lørenskog-laget etter å ha sett situasjonen på nytt på video.

Trener Kenneth Larsen tok time-out og plukket også ut keeper med snaut minuttet igjen. Men til tross for god sjanse var det Thomas Valkvæ Olsen som kunne sette pucken i åpent mål og avgjorde kampen.

Skudd 3. per.: 12-9, totalt 37-32.

Før kampen

Romerikingene har vunnet alle tre kampene mot det tredjeplasserte Asker-laget denne sesongen, 6-1 hjemme i Lørenskog ishall og to 2-1-seiere på borteis.

Lørenskog mangler Henrik Ødegaard (suspendert, siste kampen) og Joacim Sundelius fra den vanlige oppstillingen. I tillegg er Martin Laumann Ylven ute på ubestemt tid og Kenny Corupe ferdig for sesongen.

Keeper: Joachim Svendsen (Johannes Rohrmüller)

Førstefemmer: Alex Plante, Mats Trygg – Steffen Thoresen, Christian Söderström, Simon Olsson

Andrefemmer: Villiam Strøm, Christopher Henriksen – Fredrik Csisar, Knut Henrik Spets, David Laliberté

Tredjefemmer: Emil Frøshaug, Peter Messa – Lars Erik Spets, Mats Frøshaug, Marius Trygg

Fjerderekke: Petter Grønstad, Magnus Brekke Henriksen, Olai Sveine Johannessen

Sjuende back: Carl Christian Tønseth

Artikkeltags