Én trening var nok

IMPONERTE: Steevan Humberto Fortes Dos Santos hadde kun vært med på én økt før han fikk være med det nyopprykkede laget på sin siste treningsleir til La Manga sent i mars.

IMPONERTE: Steevan Humberto Fortes Dos Santos hadde kun vært med på én økt før han fikk være med det nyopprykkede laget på sin siste treningsleir til La Manga sent i mars.

Artikkelen er over 6 år gammel

Steevan Humberto Fortes Dos Santos trengte kun en høstettermiddag i fjor på å få Ull/Kisa-ledelsen til å legge seg i selen.

DEL

For før han dukket opp på UKI arena, kun to dager før det nyopprykkede laget dro på sin siste treningsleir til La Manga sent i mars, hadde han kun vært med Arne Erlandsens menn på én økt.

– Det var en gang i fjor høst. Tror det var oktober. Jeg må vel ha gjort det bra da, gliser Dos Santos.

Mannen med de mange navnene, men som også går under kunstnernavnet «Dabu», har også vært på prøvespill hos flere toppklubber. Deriblant Aalesund hvor Kjetil Rekdal ikke var langt unna å signere ham.

– Det er riktig at han kun var på én trening hos oss. Men vi har sjekket litt med andre også, sier trener Arne Erlandsen.

Storscorer

Den høyreiste spissen fra Kapp Verde ble nylig klar for Jessheim-klubben. Men selv med 13 mål på 20 kamper i toppserien i hjemlandet i fjor, og mål i debutkampen mot Bærum nylig, kan han trolig se langt etter startplass i serieåpningen mot Notodden mandag.

– Det er treneren som bestemmer, sier Dos Santos.

Trener Arne Erlandsen har begynt å få en rekke alternativer også i de offensive roller. Nylig ble også lynhurtige Kim Holmen klar for klubben. I tillegg håper man at Oluwasegun Abiodun snart får oppholdstillatelse.

Treneren tror Dos Santos trenger noe tid for å akklimatisere seg. Uten nevneverdig kjennskap til fotballen i Kapp Verde gir det nok likevel ikke nevneverdig høy odds på at den er mer omstendelig i spillestilen enn her.

– Det er vel ikke akkurat slik spill lagene jeg trener er kjent for. Steevan trenger nok tid. Men han har gode ferdigheter, både i form av et bra skuddbein og hurtighet.

For til tross for at han måler godt over 190 centimeter på strømpelesten, er det ikke hodespillet som er «Dabus» styrke.

– Nei, det er nok det her, sier han og peker mot høyrebeinet.

Først avslag

Ull/Kisa har jobbet i lang tid med å få Dos Santos klar for klubben. Først fikk han avslag på oppholdstillatelsen hos Utlendingsdirektoratet.

– Men de hadde ikke fått det nødvendige skrivet fra fotballforbundet, da det var på plass var det ingen problemer.

Og til tross for at han var godt polstret i den sure vinden på UKI arena torsdag ettermiddag, tror nykommeren han vil trives.

– Det er kaldt her, ja. Hjemme er det i alle fall 20 grader. Men man blir vel vant til det. Jeg er veldig glad for tilliten og håper å bidra for at klubben skal gjøre det bra. Men noe antall mål jeg håper på, vil jeg ikke gå ut med, gliser han.

Men han håper nok at speakeren på UKI-arena skal gå i fistel å skrike Steevan Humberto Fortes Dos Santos som målscorer en del ganger denne sesongen.

Artikkeltags