Tandberg er kjent som en av de ivrigste LSK-patriotene. Han føler så mye for Åråsen-klubben at er skikkelig nervøs foran hver kamp..

– Det er bestandig vanskelig å spise middag på samme dag det er LSK-kamp. Det kommer nok av kjærligheten jeg føler til klubben. Jeg lider med klubben hver gang det går dårlig. Vinteren og Leicester blir enklere. Det blir ikke fullt så nært som LSK, forteller 46-åringen.

Men i dag er nervene borte og appetitten på topp.

– Endelig skal jeg gå på en LSK-kamp og bare glede meg. Det skal bli deilig.

Ved første blikk

Fjellhamar-mannens forhold til Leicester startet bokstavelig talt med kjærlighet ved første blikk. Han husker 11. desember 1969 som det skulle vært i går.

– Det var den tredje tippekampen NRK sendte fra England – Leicester hjemme på gamle Filbert Street mot Cardiff City. Cardiff vant kampen, men jeg ble med en gang fascinert av den fine fotballen Leicester spilte. Etter den kampen har alltid Leicester vært laget mitt, ved siden av Lillestrøm.

Scheie-debut

Tandberg legger også ut om storseieren mot Tottenham i desember 1973. Ikke så mye på grunn av 3-0-seieren, men fordi det samtidig ble skrevet et stykke NRK-historie.

– Arne Scheie fortalte meg at det var kanalens 53. tippekamp. Den var også hans debut som kommentator i en tippekamp, erindrer fotballvennen.

De senere årene har det vært langt mellom de sportslige høydepunktene. Våren 2004 rykket laget ned fra Premier League og sesongen i mesterskapsserien var ingenting å skryte av.

– Resultatene er ikke det viktigste. De er bare bonus. Ekte supportere har et kjærlighetsforhold til klubben sin og står bak den i gode og onde dager. Men jeg er sikker på Leicester vil komme tilbake. Grunnmuren er svært solid. Forrige sesong var det 23.000 i snitt på kampene.

Snømåking

Kjærligheten til LSK har han hatt siden laget levde en anonym tilværelse i 3. divisjon Østland Nordre for mange år siden.

– Det startet med at mange av kameratene på Fjellhamar begynte på Strømmen, som var minst like gode som LSK på den tiden. Jeg bestemte meg imidlertid for å glemme bakken i Sagdalen og sykle helt ned til Lillestrøm, sier Tandberg.

Han husker en episode spesielt godt – dagen før den avgjørende kampen mot Bryne i 1976.

– Det snødde kraftig og vi måtte måke banen. Det var et skikkelig slit. Men LSK vant 2-0, etter scoringer av Per Berg på straffe og Tom Lund, og ble seriemestere.

På det uunngåelige spørsmålet om hvem han håper vinner i dag, må supporteren i dobbeltrolle ha en liten tenkepause. Men svaret er like klart som det er ærlig.

– Innerst inne håper jeg nok på LSK. Men det er bare så utrolig moro at Leicester kommer og spiller på banen min, sier supporter Per Tandberg.