Monsteret – en drøm

TOUR-KLAR: Ragnhild Haga fra Holter.

TOUR-KLAR: Ragnhild Haga fra Holter. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

For Ragnhild Haga er ikke monsterbakken i Tour de Ski-finalen et mareritt. 23-åringen sier den er en drøm.

DEL

Til tross for at en eneste treningsøkt i den nedre delen av Åslia hjemme i Nannestad er det eneste Haga kan erindre av skierfaring i en alpinbakke, har hun ikke ofret Alpe Cermis, som avslutter Tour de Ski-finalen mange tanker.

– Nei, i noe som er så langt og hardt som Tour de Ski er det viktig å ta én dag av gangen. Men det som er sikkert: Kommer jeg så langt at jeg får gått opp den bakken, skal jeg være veldig fornøyd. For da har jeg gjort det bra, de har ofte tatt ut løpere som har slitt, sier Holter-jenta dagen før touren starter med prolog i Oberstdorf.

Bekreftelse

For skulle Haga få prøve seg på monsterbakken, er det i alle fall en type langrenn hun ikke akkurat har mye erfaring med fra tidligere.

– Jeg husker vi trente i den nedre delen av Åslia en økt en snøfattig vinter. Jeg var vel rundt 16 år. Så det er ikke mye erfaring. Men jeg har i alle fall mer erfaring med å gå opp enn å kjøre ned slike bakke. Jeg har virkelig lyst til å prøve den.

Hun har ingenting imot den spesielle finalen.

– Jeg synes det er kult at man avslutter en så tøff konkurranse på en slik måte, men jeg er glad det ikke er slik bestandig. For denne bakken setter nok større krav til det fysiske og mentale enn til det rent tekniske.

God form

Siste helgen før jul fulgte hun opp de sterke løpene under «minitouren» på Lillehammer med en fjerdeplass på ti kilometer fri i Davos.

– Jeg håper formen er god. Det kjennes i alle fall slik ut.

Men hun vil ikke spå hva hun kan levere i løpene som går i Tyskland, Sveits og Italia.

– Jeg håper jo å kunne overraske igjen. Jeg er nok best i skøyting og to av de tre klassisk-løpene er jakt og fellesstart. Da kan det være mulig for meg å henge.

Weng på pallen?

Både Haga og Enebakk-duoen Martine Ek Hagen og Heidi Weng skal etter planen gå alle de sju etappene.

Weng endte på tredjeplass i fjor og var en av de beste opp den siste bakken. Likevel stiller hun klart bak både Marit Bjørgen og Therese Johaug i favorittkøen.

Fullføre skal ikke fetsokningen Maiken Caspersen Falla gjøre heller. Sammen med Ingvild Flugstad Østberg skal OL-vinnere på sprint uansett ikke kommer til å få gå monsterbakken.

Men dit håper Ragnhild Haga å komme.

– Det vil være en bekreftelse på at jeg har gått gode renn. Det er det viktigste.

Programmet

3. januar: 3/4 kilometer prolog (fri stil)

4. januar: 10/15 kilometer jaktstart (klassisk)

6. januar: Sprint (fri stil)

7. januar: 15/35 kilometer jaktstart (fri stil)

9. januar: 10/15 kilometer fellesstart (klassisk)

10. januar: 9 kilometer jaktstart (fri stil)

Artikkeltags