For mens Nygren har strie dager med å planlegge det han kaller årets store høydepunkt og trenere vanligvis kun tenker på neste kamp, tar ikke Thomas Berntsen og Petter Myhre bare én kamp av gangen.

De ser også fram mot serieoppgjøret mot KFUM i Oslo lørdag.

– Jeg vet at Per er veldig uenig med meg, men vi i trenerapparatet mener at serien er mye viktigere. Men samtidig skal vi selvfølgelig gå på banen for å vinne, sier Berntsen.

Daglig leder Per Nygren lukter ikke bare penger i kassa.

Uenigheten med Berntsen er av mer emosjonell art.

– Som ekte strømling så ligger det latent i meg. Når det er kamp kommer disse følelsene fram. Da står ikke LSK høyt i kurs. Jeg er strømling på min hals. Da blir en slik kamp veldig viktig, sier han.

RINGSTAD: Hvilte i går, ikke i morgen

Håper på 3.000

Men én ting er de to helt enige om: De håper på folkefest når kanarifuglene gjester ærverdige Strømmen stadion onsdag.

– Etter at forbundet lot oss få inntektene kan det bli en stor økonomisk gevinst. Kommer det mellom to og tre tusen vil det gi oss mellom 300- og 400.000 kroner rett i kassa. Det er mye penger for oss, sier Nygren.

20. april slo også strømlingene LSK 2 i serien etter et overtidsmål av den eneste tidligere LSK-spilleren i Strømmen-stallen, Gezim Beqiri.

I morgen møter de trolig et lag som ikke er så mye sterkere på papiret, siden Henning Berg nok vil hvile flere på grunn av det tøffe kampprogrammet.

– De stiller nok litt sterkere, men jeg ser poenget. Vi er nok to lag som står ganske godt til hverandre. Begge er duellsterke, men mangler litt fart, mener treneren.

Kan cup-bomba smelle på Strømmen stadion? Si din mening nederst!

Mye felles

Til tross for en veldig god start på sesongen har ikke Strømmen opprykksambisjoner før neste sesong. Drømmen er adeccoligaspill i 2011. Da fyller også klubben hundre år.

Men Per Nygren er krystallklar på at de grå-røde er avhengig av nettopp LSK for å få til det.

Det faller noen av erkesupporterne tungt for brystet.

– Jeg blir like upopulær hver gang jeg sier det: Men i Adeccoligaen har vi ingen mulighet til å stå alene. Vi er avhengige av et godt LSK-samarbeid. Vi har hatt gode møter, men det kan selvfølgelig bli bedre, mener Nygren.

Han mener klubbene ikke bare har felles interesser, men også et ganske likt siste halvår.

– De slet med å holde seg i fjor. Det gjorde vi og. I begge klubbene har det vært store endringer. Men da vi ledet 2. divisjon og LSK lå sist var det ikke fritt for at jeg tenkte litt på at vi kanskje

kom til å møtes i seriekamp tidligere enn forventet, ler Nygren.

LIVE: Strømmen – LSK følger du her onsdag klokka 18.00!

Ned på jorda

Thomas Berntsen, som har en fortid som spiller i LSK, lot seg imponere av kanarifuglenes førsteomgang mot Sandefjord søndag.

– Da var de fantastisk gode, men etter pause var Sandefjord best. Vi skal gjøre vårt beste for å slå dem. Selvfølgelig har vi muligheter, men det blir vanskelig. Vi må i alle fall framstå bedre enn mot Pors Grenland i helga (tap 0-4). Det var veldig dårlig og ikke representativt for hva dette laget står for. Jeg tror også folk skjønner at det ikke er naturlig å snakke om opprykk i år. Men blir vi topp fem, kan vi like gjerne komme veldig høyt. Det kommer til å bli veldig jevnt i toppen, spår han.

Uansett blir nok kampen en fin oppladning for den virkelige storkampen for Strømmen-treneren: Borte mot KFUM Oslo på lørdag ...