Medaljegrossisten

STORESLEM: Ragnhild Haga reiser hjem fra Ungdoms-OL med én gull-, én sølv- og to bronsemedaljer i bagasjen.

STORESLEM: Ragnhild Haga reiser hjem fra Ungdoms-OL med én gull-, én sølv- og to bronsemedaljer i bagasjen.

Artikkelen er over 11 år gammel

Ragnhild Haga dro til Polen med mål om to medaljer. Nannestad-jenta endte med det dobbelte, etter full uttelling.

DEL

I går kronet hun en fantastisk uke med en solid førsteetappe som ga grunnlaget for det norske lagets parademarsj på stafetten. Men til tross for at hun til slutt fosset fra konkurrentene, var ikke starten på den 2,5 kilometer lange etappen like fri for kladder.

I Ungdoms-OL ble det praktisert omvendt seeding. Dermed måtte de norske favorittene starte i bakerste rekke. Og ikke nok med det. Foran Haga sto Tyrkia, ikke akkurat noen skinasjon. Og fort gikk det heller ikke.

– Vi hadde jo ikke lov til å bytte spor i starten heller, så jeg tapte en del tid på å gå bak henne, men det løste seg til slutt, forklarer 18-åringen som før sesongen meldte overgang fra Åsen til Oslo-klubben Heming.

Sykdom

Haga hadde ikke drømt om medalje på alle distansene hun stilte opp i denne uka. Fire medaljer, én gull, én sølv og to bronse var over all forventning. Men når hun skulle rangere prestasjonene, begynte hun i "feil" ende.

– Jeg er egentlig mest fornøyd med de to bronsemedaljene på klassisk og sprint. Fire medaljer på fire dager er fantastisk for meg.

Før sesongen hadde hun Ungdoms-OL som sitt store mål, sammen med junior-VM i Frankrike. Etter kyssesyke ble hun ikke frisk tidlig nok for å komme med i VM-diskusjonen.

– Med tanke på all sykdommen jeg har hatt denne sesongen, er dette i overkant av hva det var lov å håpe på, sier hun.

– Full sjåfør

Miniolympiaden har vært en verdifull erfaring for talentet som har en nordisk juniorlandskamp i Estland som sin mest eksotiske utenlandstur før dette. Hage fikk også oppgave å være flaggbærer under åpningsseremonien.

– Det var veldig spesielt og morsomt. Det var flamme og akkurat som i et vanlig OL, bare i mye mindre skala.

Dermed fikk hun også føle på de organisatoriske utfordringene man kan oppleve i store mesterskap.

– Da det snødde som mest i starten av uka var vi bekymret, men det tok seg veldig opp. Men transporten var et kapittel for seg selv. Busstidene ble endret midt på natta og vi hørte at en sjåfør ble stoppet av politiet fordi han var full. Heldigvis var det ikke vår buss, sier hun.

Artikkeltags