Må tette igjen

MÅ VÆRE FRISK: LTH-keeper Stian Mathisen blir som vanlig sentral, på et svært sykdoms- og skadeutsatt Lillestrøm-lag.

MÅ VÆRE FRISK: LTH-keeper Stian Mathisen blir som vanlig sentral, på et svært sykdoms- og skadeutsatt Lillestrøm-lag. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Etter 37 baklengsmål sist, må Lillestrøm Topphåndballs forsvarsspill skrus tilbake til normal standard, om de skal slå Bækkelaget.

DEL

Kun ved fire anledninger denne sesongen har målvakt Stian Mathisen sluppet inn 30 mål eller mer i serien. Det må sies å være brukbart av det nyopprykkede laget etter 14 kamper.

Sesongens styggeste tap kom mot Haslum sist, da Bærum-laget vant hele 37-20.

– Det var altfor mye. Vi må finne tilbake til det vi har vært gode på de gangene vi har tatt poeng. Være gjerrige, tøffe og vanskelige å møte. Slike kollapser har vi ikke råd til, sier Lillestrøm-trener Stian Bjermeland.

Stoppet sist

Kampen er spesielt viktig siden den går mot et annet lag som er med i bunnstriden. Lillestrøm ligger nest sist i GRUNDIGligaen med ni poeng, samme poengsum som Bækkelaget på plassen foran med bedre målforskjell.

– Nå har det vist seg at alle lagene plukker litt poeng mot alle. For vår del er dette en kamp vi skal vinne for å henge med, sier treneren.

I sesongens første kamp mellom de to lagene vant Bækkelaget 27-23. Da førte LTH kampen lenge, og ledet med bare ti minutter igjen.

– Så stoppet det helt for oss på slutten av kampen, hvor ingenting fungerte. Det skal unngås nå, for de står nok greit til oss som motstander.

Julesyken

Men Bjermeland går inn i kampen med mange spørsmålstegn. Flere spillere har slitt med sykdom og skader den siste tiden. Også den klassiske influensaen, som pleier å gå ved juletider, har herjet garderoben.

– Vi får prøve å stable flest mulig på beina, men det har vært en del nå, innrømmer treneren.

Og kan se på følgende skadeliste: Jørgen Veiby og Trym Bilov-Olsen (korsbånd), Vetle Nerem (skulder) og Simen Bredesen (brudd i ryggvirvel) er alle ute.

I tillegg hangler blant annet Egil Holmstad, Thomas Skoglund og Ivan Kovacs av de mest sentrale. Også Hans Aron Hammeren, Emil Vestbekken og Bård Egil Tobiassen er usikre.

– Nesten hele troppen. Desember har vært hard med oss og at folk sliter er aldri gunstig.

Kampstart i Skedsmohallen er 16.00 i dag.

Artikkeltags