Gå til sidens hovedinnhold

Må bytte ut dette feltet

Artikkelen er over 6 år gammel

LSK kvinner får spille resten av hjemmekampene sine i LSK-hallen denne sesongen dersom de legger nytt kunstgress over de nedslitte feltene.

Representanter fra Norges Fotballforbund (NFF) var til stede under Toppserie-klubbens hjemmekamp mot Arna-Bjørnar i helgen. Etter inspeksjonen konkluderte de med at spilleunderlaget ikke tilfredsstiller kravene fra NFF i den tilstanden det holder i dag.

Dermed må klubben skifte ut deler – i hovedsak et område lite område foran det ene målet – dersom de skal få fullføre sesongen i LSK-hallen.

– De har fått et krav fra oss om at områder av banen må utbedres. De er utslitt og tilfredsstiller ikke våre krav til spilleunderlag, sier direktør for konkurranse i Norges Fotballforbund, Nils Fisketjønn til rb.no.

– Gjennomførtbart

I første omgang må LSK kvinner presentere en tiltaksplan for NFF. Dersom denne godkjennes og utbedringene godkjennes av fotballforbundets representanter under en inspeksjon, vil klubben får fullføre sesongen i LSK-hallen.

Dette må skje før serielederen spiller sin neste hjemmekamp 16. august mot Røa.

– Det skal være mulig å skjære ut kunstgress fra utsiden av banen og felle det inn på det feltet som er mest nedslitt foran målet nærmest inngangen til hallen. Det er også et tiltak som det skal være mulig å gjennomføre for klubben, sier sportssjef i LSK kvinner, Simon Mesfin.

Ny arena neste år?

Han ført mye av dialogen med NFF i forhold til en dispensasjon for å spille de resterende hjemmekampene på samme arena ut sesongen.

– Vi er veldig fornøyd med den konstruktive dialogen vi har hatt med fotballforbundet. Dersom utbedringene godkjennes, vil det være veldig gledelig, sier Mesfin.

Men dersom seriemesterne fra 2012 vil fortsette å spille hjemmekampene sine innendørs neste sesong, må det større forandringer til.

– Skal LSK kvinner spille i LSK-hallen neste år, må de skifte ut hele spilleunderlaget, sier Fisketjønn.

Kommentarer til denne saken