- Vi har god defensiv trygghet, men ikke så stor valgmulighet framover. Nå jobber vi med å få på plass spillere som har toppserieerfaring og kan styrke laget offensivt, forteller Hege Riise.

Fredag annonserte Team Strømmen at Monica Knudsen var på plass som ny assistenttrener. Uka før det svirret ryktene om at Madeleine Giske var på vei til Romerike. Sportslig leder, Lena Ingelsrudøya bekrefter at det jobbes på spreng på klubbkontoret for tida.

- Giske takket nei fordi hun ønsket å være i Arna Bjørnar en sesong til, men vi har flere navn på blokka. Foreløpig er det litt løse tråder, men situasjonen rundt Miriam Mumtaz regner vi med å få avklart denne uka.

Må passe inn

Team Strømmen er ikke den eneste klubben som har vist interesse for Mumtaz. Både Amazon Grimstad og Manglerud Star har gitt signaler om at de ønsker den tidligere Liungen- og Røa-spilleren som forsterkning.

For Team Strømmen og Hege Riise blir det avgjørende om Mumtaz vil være med på klubbens toppsatsing.

- Vi vil ha spillere som er motivert og har det som skal til. I år kommer vi til å trene tøffere og mer konsentrert.

Lene Ingelsrudøya understreker at de kun vil hente spillere til å forsterke laget.

- Vi jobber hele tiden med nye profiler, men det er ikke et stort tap dersom vi ikke får det. Vi har en strategi om at vi først og fremst ønsker å utvikle egne spillere på Romerike.

Mistet rutine

Marita Skammelsrud Lund og Eli Gulbrandsen er foreløpig de eneste nyervervelsene i Hege Riises stall. Begge er unge og uten toppserieerfaring. Det bekymrer ikke treneren.

- Etter at fire trettiåringer ga seg, sank gjennomsnittsalderen drastisk. Nå må andre dra lasset, og den nye stammen i laget blir viktige bærebjelker.

"Stammen" Riise sikter til er Maritha Kaufmann, Hilde Hansen, Ingrid Bruserud og søstrene Storløkken.

- Hvordan erstatter dere Knudsen og deg på midtbanen?

- Vi har 4-5 spillere å ta av sentralt på midten. Nasra Abdullah blir viktig, sammen med Connie Johansson og Linn Cecilie Buraas. Selv om de ikke har fått så mye spilletid tidligere, har de nyttig erfaring fra øverste nivå og må inn og bidra nå.

Riise mener ung entusiasme kommer til å ta over for lang erfaring.

Rekordlang serie

Toppserien utvides i år fra ti til tolv lag. Sammen med VM i Kina resulterer dette i at Toppserien blir rekordlang i 2007. Serien starter 21.april og avsluttes så sent som 3. november.

- Blir dette en ekstra utfordring for de unge spillerne, Riise?

- I utgangspunktet er ikke dette en fordel for oss i hvert fall. Det blir en utfordring å holde formen oppe i VM-pausen, sier sjeftreneren, som grunnet sin nye hovedtrenerstilling har sagt fra seg ansvaret for NFFs satsing på talenter fram mot OL 2008. Hun fortsetter imidlertid i rollen som J19-trener.

Til helgen tar Riise og trenermakker Knudsen med seg troppen til Sjusjøen for å jobbe ut strategien for årets sesong.

- Å si at vi går for gull blir urealistisk når man ser på forsterkningene blant annet Asker har fått på plass, men at vi skal være med å kjempe i toppen er helt sikkert.