Gleden over å ha fullført ett døgns blodslit midt i hovedstaden, ble fort overskygget av en ventende dusj for Gunnar Fæhn fra Algarheim like etter sluttsignalet i går klokka 12.00.

– Jeg har noen fryktelige gnagsår under begge overarmene. Jeg har ikke tort å se på dem ennå, men det blir ikke godt å ta den første dusjen, forteller den spreke 57-åringen, som til slutt kunne se tilbake på 304 runder under tribunene på Bislett stadion.

– Jeg gikk riktignok ganske mye i natt, men jeg klarte målet mitt, som var 100 miles, sier han.

Fæhns 304 runder, pluss noen meter, ga et resultat på 165,7 kilometer.

– Noe nytt

Fæhn er en erfaren terrengløper, og har 105 maraton på samvittigheten, men dette er det første 24-timersløpet Algarheim-mannen har prøvd seg på.

– Det var moro å prøve noe nytt. Det svarte til forventningene og jeg ville ikke vært det foruten, men om jeg skal gjøre det igjen, det vet jeg ikke. Jeg liker bedre å løpe ute i naturen. Det ble ganske hardt å løpe på dette dekket etter noen timer, forteller han.

Psyken viktigst

RB-sporten bivånte de siste 30 minuttene av løpet. Det var løpere med fra hele verden, foruten norske løpere var land som, Sverige, Danmark, Finland, Ukraina, Tsjekkia, Italia, Hellas, Ungarn og Pakistan representert. Flere av løperne hang med leppa og så virkelig ikke bra ut, mens andre løp som om de akkurat hadde startet, med et stort smil om munnen.

– Det er rart hvor stor del psyken har å si for enkelte. Da publikum og pressefolk strømmet til her på morgenkvisten steg motivasjonen hos enkelte til topps. De fant krefter som de ikke trodde de hadde, forteller løpsleder Bjørn Hytjanstorp. Han er fra Eidsvoll og var også med og arrangerte Eidsvoll 6-timers i sommer.

– Fornøyd med hvordan ting har gått?

– Ja, kjempefornøyd. Det har ikke vært noen problemer og dette gir absolutt mersmak, forteller Hytjanstorp.

Mat og drikke

Det mange av løperne synes er vanskeligst under slike ekstreme løp er å ta til seg næring. Å ikke få sove på 24 timer, eller det å bli sliten, er ikke det største problemet.

– Ingenting smaker noe som helst og man mister totalt matlysten, forteller Gunnar Fæhn.

Og fortsetter:

– Men du vet at du er nødt til å ta til deg næring, eller så kommer du aldri i mål. Men det var noe av det vanskeligste med hele løpet, forteller han.

– Hva spiste og drakk du underveis?

– Oj, det gikk i alt mulig. Kaffe, cola, sportsdrikk, vann, potetgull, nøtter, rosiner, og jeg husker nesten ikke alt, avslutter Fæhn. Som en av mange andre i Bislett-området i går gikk han med et litt ugreit ganglag.

Den som løp lengst i løpet av de 24 timene ble svenske Christian Ritella. Han løp 233,6 kilometer.

SITAT: Akkurat nå gruer jeg meg veldig til å dusje. T-skjorta sitter fast i huden under overarmene mine og det kommer til å svi.

Gunnar Fæhn