Det var få i Oppsal Arena som hadde troen på hjemmeseier midtveis i andreomgang. I vertenes siste timeout gjorde den svenske treneren Jan "Proppen" Karlsson grep som totalt endret kampbildet og paralyserte gjestene fra Romerike.

– Det er vanskelig å sette ord på hva som skjer med oss på slutten. Vi får ikke spilt 3-2-1 formasjonen vår når de legger om taktikken sin. Med fire backer, ingen strekspillere og seks mann ute i angrep ble det mye duellspill mann mot mann. Det ble vi tydeligvis satt helt ut av, sier en skuffet Marius Kleiven rett etter kampslutt.

Mistet selvtilliten

Taktikken til hjemmelaget slo ut i full blomst fra første kast på ballen av. De første åtte minuttene med ny spillestil mot seg tapte LTH hele 7-1, og gikk fra å være fire mål foran til å ligge under med to. Til slutt endte de fire mål bak poengløse Bækkelaget. Det var ikke et mål for lite.

– Vi har dem på gaffelen med et kvarter igjen å spille. De tvinger oss til å spille annerledes på slutten, og da blir vi altfor svake og passive. Dette går igjen utover selvtilliten i angrep, hvor vi leverer svake avslutninger og igjen er for passive, sier LTH-trener Stian Bjermeland.

Burde dere ikke forutsett dette på forhånd?

– Vi forventet at de kom til å endre spillet, og vi visste hva vi måtte gjøre. Men vi klarer ikke å gjennomføre det vi har avtalt i praksis. Det er skuffende, sier Bjermeland.

Fjellhammer vant

I divisjonen under leverte Fjellhammer i kveld en sterk prestasjon borte mot Kolbotn. Laget til Michael Rehnquist holdt seg til sin forsvarsstrategi hele oppgjøret. Da laget vartet opp med ekstra glød i angrep den siste halvtimen, hadde Kolbotn ikke noe å svare med. Dermed vant romerikingene 26-23.

– En veldig bra kollektiv forsvarsinnsats av oss, hvor vi holder oss til planen vår hele kampen. Jeg føler vi er i teten hele kampen og klarer å spille oss fram til gode muligheter angrepsmessig. Her står spesielt Morten Linder, Anders Orning og William Nilsen-Nygaard meget sterkt fram, sier Fjellhammer-treneren.