«Lille» – endelig størst igjen

Artikkelen er over 14 år gammel

(Skjetten – Eidsvold Turn 3-0). Denne uken fikk Kenneth Andreassen fyken i LSK. I går var teknikeren, med kallenavnet Lille, størst på Skjetten kunstgress.

DEL

Med to scoringer og en assist fikk endelig Andreassen vist sitt potensial. For det siste året er ikke akkurat blitt storslagent for «Lille».

Før sesongen ble unggutten som kom til Åråsen i fjor sommer, sent tilbake til moderklubben på utlån. Tirsdag fikk han beskjed om at han ikke har noen framtid hos kanarifuglene.

Og måten det hele skjedde på, føles veldig sårt for gårsdagens helt.

– Før sesongen sa Arne Erlandsen at stallen var så stor at jeg kunne risikere ikke å få spille på b-laget. Derfor mente han at jeg kanskje burde gå tilbake på utlån. Det var en ærlig tilbakemelding jeg satte stor pris på, forteller han.

Men like fornøyd var han ikke da han fikk brevet hvor klubben sa de ikke ønsket å forlenge hans engasjement.

– Lærling-kontrakten min gikk ut i november. Deretter hadde jeg en treårskontrakt. Men det lå en klausul om at partene kunne si opp avtalen inntil tre måneder før lærling-kontrakten gikk ut. Det valgte LSK. Greit nok, men jeg er veldig skuffet over at de bare sendte et brev. De kunne jo ringt, mener Andreassen.

Brevet var signert Frank Grønlund. Han satt på tribunen på Skjetten i går...

Trippel

Selv om beskjeden var en stor nedtur, lot han beskjeden virke som tennvæske da Skjetten tok sin første seier siden 1. mai i går. Med 15 kamper uten seier var gårsdagens nedsabling av ynkelige Eidsvold Turn en skikkelig halleluja-seier for grønntrøyene. Og Andreassen sparte ikke på kruttet.

11. min: Andreassen drar han av Turn-back og fyrer løs. Bjarte Kringlemoen gir en farlig retur som Ove Bjorøy setter inn.

– Starten vi trengte. Det har ikke skjedd på veldig lenge at vi har scoret på vår første sjanse, kommenterer han.

29. min.: «Lille» kombinerer med Thomas Sætha. Han drar med seg ballen og avslutter i krysset fra 15 meter. En vakker scoring.

– Jeg traff veldig bra. Helt herlig at den gikk inn.

59. min.: Kommer rettvendt og tar ned et innkast. Forserer noen meter og klinker ballen i kassa.

– Deilig å få ballen rettvendt i boksen. Det er det jeg liker aller best.

Til tipping

Endelig kunne Skjetten-gutta slippe jubelen løs for seier. For to uker siden karakteriserte de sjansene for å klare seg like store som å få sju rette i Lotto. I går hadde forutsetningene forandret seg litt.

– Nå trenger vi kanskje bare å få 12 rette i tipping. Det som er fint med det, er at også dyktighet – og ikke bare flaks – spiller inn der, sier kaptein Ove Bjorøy.

Han hadde to særs viktige involveringer den første halve timen. Først fikk han beinet på returen fra Turn-keeperen som ga 1-0. Deretter reddet han Frode Bjørneviks heading på streken.

Med seks kamper igjen tror Skjetten-leiren det kan klare seg med 12 poeng til. Med kvartetten Molde 2 (b), Drøbak/Frogn (h), Elverum (b) og Gjøvik/Lyn (h) igjen, er det ingen umulighet.

– Jeg tror vi kan ta poeng i bortekampene mot Ull/Kisa og Lørenskog også. Det var utrolig deilig med en seier. Nå må vi bare bygge videre på dette. Nivåforskjellen er ikke så stor. I flyt kan vi slå alle, mener trener Hans Tvedte.

PS: Bakgrunnen for kallenavnet «Lille» fikk Andreassen siden det er tre med navn Kenneth i Skjetten (trener Nysæther og spiller Hoff, i tillegg). Og av de er Andreassen desidert minst.

Artikkeltags