Lena trekker i <p></p>de røde trådene

Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Lena Ingelsrudøya (33) var i tvil om hun hadde gjort det rette da hun la fotballskoene på hylla for godt. Det vet hun nå.

DEL

– Jeg var redd for hvordan jeg ville reagere da serien startet, og lurte fælt på om jeg hadde tatt det riktige valget. Men hodet og kroppen fortalte meg raskt at jeg hadde gjort rett ved å avslutte karrieren, forteller Ingelsrudøya.

Men hjertet for klubben dunker videre, om ikke enda hardere enn før. I år trekker hun i trådene i kulissene.

– Vi må ha en rød tråd gjennom hele klubben. SpSillere skal bli sett og får muligheten til å vise seg. En av mine oppgaver er å følge dem opp, sier Ingelsrudøya.

Sjekk tabellen i Toppserien her!

Livsstil

Jobben i Team Strømmen har hun "på si". Til vanlig er Lena Ingelsrudøya produktspesialist i medisinskteknisk utstyr i Johnson &Johnson.

– Jeg må hele tiden tenke på at det ene ikke skal gå ut over det andre. Jobben i Team Strømmen har jeg tatt fordi jeg har et engasjement og driv etter å få damefotballen framover.

Både i rollen som sportslig leder og siviljobben reiser hun mye.

– Fotballen blir jo en livsstil, og i Team Strømmen har jeg funnet den rollen jeg ønsker.

Kontinuitetsbærer

Foruten å jobbe i kulissene med å følge opp talentene på Romerike og utvikle samarbeid med andre klubber, fungerer Ingelsrudøya som en kontinuitetsbærer for klubben.

– Jeg kjenner klubben, hverdagen som spiller og hva som venter de unge. På jentesiden er det mye som skal klaffe, skole, jobb og fotball. Det gjelder å finne den beste løsningen for hver enkelt, mener hun.

Før sesongstart, ble Team Strømmen av mange spådd som en middelhavsfarer på tabellen. Mangelen på rutine gjorde at de fleste mente at de ikke kunne henge med i toppen. Etter fire serierunder leder de grå- og rødkledde.

– Oppsummeringa til slutt vil vise om det holder. Jeg har stor tro på den gruppa vi har nå, og det finnes ingen grense for hva de kan prestere, sier hun.

Mot strømmen

I april gikk assistenttrener på landslaget, Pål Arne Johansen, ut og sa at han ønsket seg flere utlendinger i Toppserien. I Team Strømmen tenker de annerledes.

– Vi går litt motsatt vei, noe som henger litt sammen med ressursene. Vi hadde selvsagt ikke sagt nei til Marta, men man kan ikke hente inn stammen i et lag. Suksessformelen for Team Strømmen er å produsere egne profiler, mener Ingelsrudøya.

Og det gjør de.

Gjennom samarbeidet med Fjellhamar FK på J16, dreneres talenter gjennom et velutviklet system.

– Vi tar aldri en spiller rett fra J16 til A-laget uten at hun har fått prøve seg på 2. divisjonsnivå. Men vi lar spillere som er gode nok hospitere, og de blir fulgt tett av et bredt trenerteam.

Samarbeidsklubber

Team Strømmen har også dialog med lokale klubber som Kurland, Fjellhamar, Lørenskog, Skedsmo og Eidsvold Turn.

Eli Gulbrandsen er en av spillerne som har vist at samarbeidet har noe for seg.

– Flere av de unge har vist at de holder Toppserienivå. Eli har gjort bra fra seg, Marita Skammelsrud Lund kan nå så langt hun ønsker, Ida Elise Enget har hatt en kanonstart og Linn Cecilie Buraas går en god framtid i møte, mener den sportslige lederen.

Team Strømmen har funnet sin oppskrift – og kokka sjøl; Lena Ingelsrudøya.

PS! Team Strømmen møter Sandviken i Bergen lørdag. Kampen kan du følge direkte her fra 16.00!

Artikkeltags